Actualment esteu veient Com es corregeixen els mugrons invertits

Com es corregeixen els mugrons invertits

En algunes dones, els mugrons no es projecten cap enfora, sinó que estan retrets. S’anomena mugrons invertits, una anomalia que pot ser congènita o aparèixer al cap dels anys i que es pot tractar amb cirurgia mamària.

La cirurgia mamària ajuda a resoldre diversos problemes. D’una banda, pot eliminar la flacciditat de la pell a causa de l’edat i, fins i tot, reduir el mal d’esquena o reconstruir la mama o el mugró després d’un tractament mèdic. 

En aquest sentit, les intervencions d’augment o reducció de pit són molt populars, però no són les úniques intervencions de cirurgia estètica que es poden fer en aquesta zona.

La cirurgia estètica també és una manera eficaç de tractar anomalies del mugró, com ara el mugró invertit. És una anomalia habitual que pot afectar tant dones com homes. Moltes persones no se senten còmodes amb la forma dels seus mugrons i, per aquest motiu, recorren a la medicina estètica.

Què són els mugrons invertits?

Els mugrons invertits tenen lloc quan el mugró, en lloc de sortir cap enfora, mira cap a dins de la mama, com si estigués enterrat en l’arèola. Pot afectar un pit o tots dos, i sol impactar en l’àmbit estètic i en l’autoestima de les persones.

N’hi ha de diferents graus de gravetat. A algunes persones, el mugró només se’ls inverteix en ocasions comptades. En canvi, hi ha altres casos en què el mugró està totalment introduït a l’interior de la mama.

És una anomalia que pot estar present des del naixement o desenvolupar-se al llarg dels anys. Si la causa dels mugrons invertits és congènita, no sol presentar cap símptoma. El mugró invertit apareix perquè en el teixit mamari hi ha bandes fibroses que no deixen que el mugró es desenvolupi de manera normal.

Per la seva banda, els casos adquirits afecten entre el 2% i el 10% de la població i solen sorgir de manera més brusca. A vegades, estan relacionats amb alguna malaltia i fins i tot amb l’envelliment. Altres vegades, venen acompanyats per certa sensació de dolor o malestar a la zona del pit.

Es poden tractar els mugrons invertits?

Sí, és un problema fàcil de solucionar. Hi ha diferents maneres de tractar aquesta malformació, que sol impactar greument en l’autoestima de les persones. La principal és la cirurgia, que tant pot eliminar la causa original de la patologia com reconstruir el mugró.

La intervenció per corregir els mugrons invertits els situa en la posició natural; és a dir, una mica sobresortits de manera definitiva. És una operació de cirurgia estètica curta i senzilla, que se sol fer amb anestèsia local.

Es fa una incisió al voltant de la base del mugró per poder-lo treure cap enfora i separar-lo de les fibres musculars. En els casos més greus, s’eliminen totalment els conductes mamaris. Això dificultarà molt la lactància materna en un futur.

La cirurgia per corregir els mugrons invertits és molt segura. De tota manera, com qualsevol intervenció, pot tenir complicacions. Entre les més habituals, destaquen l’alteració de la sensibilitat, les modificacions de la coloració o infeccions.

D’altra banda, hi ha una tècnica molt innovadora per tractar els mugrons invertits: els fils tensors. És un tractament que es fa amb anestèsia local i que no deixa cicatrius visibles.
En resum, les mames poden presentar diverses anomalies. Actualment, la majoria es poden solucionar. És totalment recomanable que les dones parin molta atenció als seus pits i s’autoexplorin. Aquesta rutina és vital i és important que, quan es notin algun canvi fora de l’habitual a les mames, consultin el seu metge.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.