Cirurgia de les parpelles (Blefaroplàstia)

La blefaroplàstia o cirurgia de les parpelles és una de les cirurgies plàstiques més demandades avui dia a partir dels 45 anys, tant per homes com per dones. Es tracta d’una cirurgia facial que elimina l’excés de pell i de bosses adiposes de les parpelles, aconseguint una mirada més rejovenida i un rostre més descansat.

Normalment, aquests problemes tenen un origen genètic, al qual se suma el pas del temps i la força de gravetat, que actuen sobre el rostre. Els pacients amb aquestes bosses presenten un aspecte antiestètic i envellit que els sol incomodar. Gràcies a aquesta mena d’operació de medicina estètica poden millorar la seva presència i autoestima.

La blefaroplàstia és una opció perfecta per a persones que presentin:

En què consisteix una blefaroplàstia?

Per a corregir els problemes estètics que ocasionen els excessos de pell en les parpelles, s’apliquen incisions en els plecs naturals de la pell. Així es pot eliminar de manera senzilla l’excés de teixit en aquesta zona. Per als cirurgians plàstics és un procediment molt senzill i el gran avantatge per als pacients és que no queden marques ni cicatrius visibles. Per a tractar les bosses adiposes, el treball del cirurgià plàstic se centra en l’eliminació de l’excés de greix. En aquesta ocasió, s’efectuarà incisions en la superfície de la pell. En aquests casos, els millors resultats s’obtenen per la via transconjuntival. És a dir, el professional mèdic accedirà a la membrana conjuntiva i farà una incisió per a extreure el greix sobrant. Aquest procediment tampoc deixa cap mena de cicatriu visible en el pacient.

Temps estimat en realitzar el procediment

Entre 60 i 120 minuts, en funció de les zones a tractar.

Anestèsia

Generalment, són intervencions amb anestèsia general. És necessària una visita amb un anestesista.

Hospitalizació

Estança de 24 hores.

Recuperació

En termes generals serà necessari un període de recuperació d’entre 7 i 15 dies. Pot aparèixer una discreta inflamació en la zona de la intervenció, que desapareix amb el pas dels dies.

Resultats

Immediats. Millora després del període de cicatrització i quan desapareix la inflamació.

Preoperatori

Si, Requereix analítica general amb proves de coagulació, ECG, i Rx tòrax.

Què cal saber d'una blefaroplàstia?

El postoperatori

Després de finalitzar la cirurgia de blefaroplàstia, els pacients hauran de fer repòs en el seu domicili durant els primers dies. El pacient podrà reprendre les seves activitats amb normalitat després d’uns 4 dies de descans, obtenint l’aspecte definitiu a partir de la segona setmana.

Les molèsties provocades per la blefaroplàstia dependran de cada pacient. És normal que, després de la intervenció, el pacient senti:

No obstant això, aquests símptomes solen ser atenuats amb analgèsics i antiinflamatoris receptats pel cirurgià a càrrec. A més, el metge aconsellarà:

Cirurgia corporal

Altres tècniques: Prótesis de pectorals, glutis, bessons, etc.

Cirurgia facial

Altres tècniques: Lifting facial, mentoplàstia, lipofilling de llavis y solcs nasogenians, extirpació de les boles de Bichat, etc.

Concerta una visita al
93 600 96 36 o