Actualment esteu veient Fotodepilació, a punt per a l’estiu!

Fotodepilació, a punt per a l’estiu!

La fotodepilació és un mètode basat en l’aplicació d’energia lumínica, amb làser o llum polsada, per eliminar el pèl de diverses zones del cos de manera indolora i duradora.

La fotodepilació és un mètode de depilació basat en el làser o la llum polsada; és a dir, en l’aplicació de llum, per aconseguir eliminar el pèl de manera (gairebé) definitiva.

Aquest tractament funciona en desprendre’s una llum que, en contacte amb la melanina de la pell, es transforma en calor i crema els pèls fins que es desprenen.

Es calcula que la fotodepilació arriba a reduir el pèl del cos entre un 80% i un 95%. Cal fer diverses sessions per evitar que el pèl torni a néixer. També és crucial hidratar la pell durant el tractament per millorar-ne els resultats.

Té contraindicacions?

La fotodepilació és una tècnica que, per norma general, no té cap risc associat. Tot i això, és important tenir en compte determinats factors abans de fer-la i que la dugui a terme un metge especialista, que garanteixi la màxima seguretat durant tot el procés.

Seran aquests especialistes els que n’explicaran les contraindicacions. Per exemple, no s’aconsella fer una sessió de fotodepilació en persones amb febre o infecció.

Llum polsada o làser, què és millor?

Pel que fa als sistemes, principalment, n’hi ha dos: làser o llum polsada (IPL). Tots dos tenen la mateixa eficàcia, però s’han de triar en funció del tipus de pèl i o de to de pell.

El procés, en aquests dos casos, es coneix com a fototermòlisi selectiva. És a dir, l’energia produïda per la llum escalfa l’arrel i crema la matriu germinativa del pèl perquè no torni a sortir.

El làser absorbeix millor el pigment de la melanina i és més precís. Per tant, se sol aconsellar a pells clares amb pèl fosc. Per la seva banda, el tractament de llum polsada és més adaptable, perquè té diversos colors per eliminar diversos tipus de pèl. És a dir, permet tractar més tipus de persones diferents i és menys dolorosa que la fotodepilació per làser.

La tècnica làser més innovadora

A Clínica Estètica Atlàntida és possible eliminar de manera eficaç i definitiva el pèl no desitjat per mitjà de l’emissió de llum polsada, gràcies a l’Harmony XL Pro Special Edition, que exposa el fol·licle pilós a una repetició de polsos curts projectats en profunditat en la dermis. Tot això de manera indolora, ràpida i aplicable en tota mena de pells i durant tot l’any.

Amb aquest tractament, el pacient nota menys dolor que amb el làser convencional i, a més, s’assegura una cobertura completa de l’àrea per tractar, sense deixar zones sense tractar. I, d’altra banda, permet fer tractaments segurs, còmodes i indolors per al pacient, fins i tot en pells fosques i bronzejades.

Quins són els beneficis principals de la llum polsada?

  • És un tractament ràpid i indolor.
  • És segur i eficaç en tota mena de pells i de pèl.
  • És ideal per a la zona íntima.
  • La baixa energia que es fa servir en cada ràfega fa que el làser sigui compatible amb qualsevol fototip de pell, incloent-hi pells morenes i bronzejades.
  • Ofereix resultats excel·lents a llarg termini des de la primera sessió.
  • Es pot fer els 365 dies de l’any.
  • Es redueixen els temps de depilació de manera considerable. 

Els resultats de la fotodepilació duren per sempre?

L’eficàcia d’aquestes tècniques de depilació és molt elevada, tot i que el làser SHR, com qualsevol altre tipus de làser que es faci servir en la depilació, no es pot considerar depilació definitiva ni tampoc permanent. Cal fer diverses sessions per mantenir els resultats. Es calculen entre 5 i 10 sessions, en funció de la quantitat de pèl que es vulgui tractar.

Aquest tipus de làser només és efectiu, igual que els altres, quan el pèl està en fase de creixement. Els fol·licles, en realitat, tenen tres fases diferenciades de creixement, i la fotodepilació i la depilació làser només actuen sobre els que es troben en una d’aquestes fases: l’anàgena.

Per aquest motiu cal fer diverses sessions ben espaiades en el temps, de manera que els fol·licles canviïn de fase a mesura que avancen els seus cicles de creixement. Al final, amb el pas de les sessions, s’aniran reduint fins a una o dues a l’any, en funció de la zona, per fer el manteniment.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.