Actualment esteu veient Com aconseguir una depilació eficaç

Com aconseguir una depilació eficaç

Lliurar-se de l’antiestètic pèl és una pràctica inicialment femenina adoptada cada vegada per més homes. Els mètodes de depilació són molt variats, de manera que a l’hora de decidir-se per un cal valorar factors com el nostre tipus de pell, la zona per depilar, el temps que tenim o la durada dels resultats.


Tant els homes com les dones intenten accedir a la depilació que millor s’adapti a les seves necessitats: hi ha qui prefereix un sistema indolor, altres prioritzen la comoditat a la durada del resultat, hi ha qui tria mètodes a llarg termini i hi ha persones que opten per la tècnica més ràpida, encara que resulti menys efectiva. I és que l’oferta és tan àmplia com puguem imaginar; des de les solucions tradicionals -ceres, maquinetes d´afaitar o cremes-, a les més avançades -sistemes amb llum polsada-, passant per les que es troben a mig camí -aparells elèctrics que arrenquen el pèl amb un mecanisme de pinces o que el seccionen mitjançant un sistema de fulles-.


El pèl indesitjat

Segons la cultura, el pèl en determinades parts del cos està (o no) mal vist. Als països occidentals, està acceptat que l’home posseeixi pèl a l’abdomen, pit, aixelles, braços i cames, encara que cada vegada són més els que decideixen, per estètica i comoditat, eliminar el pèl d’aquestes zones, juntament amb el de l’esquena, les natges, el lòbul de l’orella, la punta del nas, els dits o la part superior de les mans i els peus. En el cas de les dones, encara que cada cas és diferent (algunes persones gairebé no tenen pèl a les cames o en el bigoti, però sí en la zona superior del pubis o en les celles, per exemple, el més freqüent és depilar-se les cames, engonals, línia alba, aixelles i celles.


Sistemes per a tots els gustos

La depilació és un exercici d’estètica per al qual disposem d’infinitat de productes i tecnologies que permeten acabar temporalment o permanentment amb el pèl indesitjat. A l’hora de triar un mètode o un altre, hem de tenir en compte la sensibilitat de la nostra pell, la zona que volem depilar, l’agressivitat del pèl o la durada dels resultats.

 • Mètodes que arrenquen el pèl: La cera, ja sigui freda (ideal per a les cames), tèbia (normalment per a zones delicades) o calenta (molt efectiva, però amb certa perillositat si no s’utilitza adequadament), es pot adquirir en infinitat de formats, com ara bandes de paper, pots per escalfar al bany maria o al microones, en paquets de cera sòlida per fondre, en roll-ons, etc. En qualsevol cas, igual que les màquines elèctriques amb capçals pivotants, basen la seva eficàcia a arrencar el pèl d’arrel i, tot i ser sistemes bastant dolorosos, els seus efectes es mantenen de dos a quatre setmanes.
 • Mètodes que el seccionen: Les cremes i les maquinetes d´afaitar ofereixen resultats ràpidament, tot i que l’aparició del pèl és novament visible al cap de pocs dies. Resulten una solució efectiva per a situacions inesperades i urgències.

Mètodes definitius: Alguns sistemes permeten oblidar-se de la depilació durant llargs períodes i fins i tot de manera definitiva. Entre els tractaments amb més èxit destaquen la fotodepilació, la depilació làser i, en general, les tècniques que empren llum polsada. Es tracta de solucions molt efectives, tot i que impliquen un nombre variable de sessions segons cada cas. Cada vegada són més els establiments que ofereixen aquest tipus de depilació, però l’aconsellable és visitar un centre mèdic autoritzat i assegurar-se posar-se en mans de professionals acreditats.


Consells pre- i post depilació

 • Perquè els resultats de la depilació siguin òptims, la nostra pell ha d’estar preparada. La majoria de solucions que arrenquen el pèl requereixen que la pell estigui neta, sense cremes ni locions, i seca; encara que algunes màquines elèctriques permeten el seu ús sota l’aigua. Si optem per una depilació amb maquineta d´afaitar, sí que podem emprar aigua i sabó, o fins i tot algun gel especialment indicat per a aquest tipus de depilació.
 • En funció del mètode que emprem, el pèl ha de tenir una llargada mínima (la majoria dels sistemes que l´arrenquen requereixen pèl d’un o dos mil·límetres).
 • Determinades parts del cos (com les aixelles, engonals o zona facial) poden presentar signes d’hipersensibilitat i requereixen sistemes de depilació menys agressius que, per exemple, les cames. Per evitar efectes indesitjats, podem fer una petita prova abans d’aplicar el tractament.
 • Després de la depilació, és aconsellable aplicar un producte calmant (per alleujar el dolor i l’enrogiment), hidratant (locions amb camamilla o àloe vera) i/o retardant del creixement del pèl. Així mateix, si hem optat per un mètode que arrenqui el pèl, hem d’esperar unes 12 hores abans d’exposar la zona depilada al sol.


Si et decideixes per la fotodepilació…

És un dels mètodes de depilació definitiva del borrissol més sol·licitats,  amb la tecnologia de llum SHR d’alta potència, desenvolupada i patentada per Alma làser, ha revolucionat el món de la depilació amb sessions aplicables durant tot l’any i en tota classe de pèls, independentment del seu gruix i en tota mena de pells, fins i tot les fosques i bronzejades.

Aquest mètode es basa en l’escalfament gradual de la dermis fins a arribar a la temperatura necessària per danyar els  fol·licles pilosos i les cèl·lules productores del pèl amb eficàcia, evitant lesions en la pell circumdant. Garanteix una cobertura total del tractament de forma indolora, ràpida i segura, fins i tot en les àrees més sensibles del cos.

La tècnica de moviment In-Motion es basa en un sistema d’escombratge que consisteix a moure el capçal i emetre energia de forma continuada sobre l’àrea de tractament emprant baixes freqüències, polsos ràpids de repetició i aconseguint la màxima potència en cada sessió.

Amb la tecnologia de refredament per contacte, la punta de safir del mòdul refreda la pell durant el tractament, prevenint cremades superficials i oferint una sessió molt més còmoda per al pacient.

Beneficis:

 • Tractament eficaç en tota classe de pèls i pells, fins i tot les més fosques.
 • Indolor, no cal aplicar crema anestèsica.
 • Ràpid, ara amb 30 minuts pots fer un tractament que abans durava 2 hores.
 • Segur, demostrat clínicament i testat per Clíniques de tot el món.
 • Resultats excel·lents de llarga durada des de la primera sessió
 • Realitzable els 365 dies de l’any.
 • Aplicable a qualsevol part del cos, sense deixar cremades.

Efectes secundaris i contraindicacions

Existeixen pocs riscos en la Fotodepilació que es coneguin.

Aquest sistema està contraindicada només per seguretat durant l’embaràs, lactància i en pacients sota medicació fotosensibilitzant. També persones que hagin patit càncer que no els donin alta abans de cinc anys.

Les persones que tinguin eritema solar per l’exposició al sol hauran d’esperar una setmana.

En general, tots els experts coincideixen que la mitjana són entre 4 i 8 sessions per eliminar el pèl corporal.

Preparatius per una depilació làser

S’han de seguir rigorosament les indicacions dels professionals. Tot i que, si no s’especifica el contrari, les següents pautes solen ser aplicables:

 • Rasurar amb una fulla d’afaitar la zona a depilar el dia anterior al tractament. D’aquesta forma fa més efecte al danyar el fol·licle pilós.
 • S’aconsella no depilar la zona tractada amb mètodes de depilació que arrenquin el pèl d’arrel (pinces, cera, màquines elèctriques, etc.), abans i després d’aplicar la fotodepilació, ja que, perquè la depilació sigui efectiva s’ha de respectar el cicle natural del pèl.
 • Confirmar que no s’ha pres medicació fotosensible i es desaconsella utilitzar cosmètics abans de la depilació per evitar reaccions inesperades.

En finalitzar, el personal qualificat de la depilació aplicarà gel d’Àloe Vera, el més pur o concentrat possible en la zona tractada, que es deurà continuar posant durant una setmana posteriors a la fotodepilació.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.