Actualment esteu veient Mesoteràpia, començar l’any combatent la cel·lulitis

Mesoteràpia, començar l’any combatent la cel·lulitis

La cel·lulitis és una inflamació del teixit cel·lular que està sota la pell i ocasiona una mena de clotets, que popularment es coneixen com a pell de taronja. Més d’un 85% de la població té aquest tipus d’inflamació, que sobretot sol aparèixer a les cames, els glutis i l’abdomen. És una patologia que pot ser causada per diferents factors, com ara l’estil de vida, la genètica, una mala alimentació, etc.

Per combatre’n l’aparició, es recomana seguir una dieta contra la retenció de líquids, basada en fruita i verdura, i una bona hidratació. S’aconsella beure cada dia entre un litre i mig i dos litres d’aigua. D’altra banda, és important fer exercicis de manera constant i sotmetre’s a certs tractaments de medicina estètica, com ara la mesoteràpia. Per l’eficàcia que té, aquest tipus de tractament estètic està molt sol·licitat, actualment.

La mesoteràpia corporal és un dels tractaments estètics no invasius més eficaços per combatre la cel·lulitis. A més, els resultats són gairebé immediats. Aquest tractament de medicina estètica es pot aplicar a tot el cos, excepte als pits.

Què és la mesoteràpia? Com funciona?

La mesoteràpia corporal consisteix en petites injeccions de medicina homeopàtica sota la capa superficial de la pell. En funció del tipus de cel·lulitis, s’injectaran uns ingredients, vitamines i principis actius o uns altres. Mitjançant aquestes agulles, molt fines, s’aconsegueix disminuir el cúmul de greix sense dolor i es millora la circulació local. Aquest tractament no requereix anestèsia, tot i que en alguns casos el metge pot aplicar-hi crema anestèsica.

És a dir, aquest tractament estètic no invasiu pot estimular la producció de col·lagen i afavorir el drenatge, tant limfàtic com venós. Així trenca qualsevol classe de cel·lulitis, com la dura, edematosa o la blanca. En realitat, la mesoteràpia és vàlida per a qualsevol mena de cel·lulitis i adipositat localitzada, sobretot en les zones dels glutis, les cuixes i l’abdomen. També és eficaç com a tractament antiestries combinat amb altres tècniques complementàries, com la carboxiterapia, el làser, la radiofreqüència.

Per tant, la mesoteràpia corporal tracta la cel·lulitis o pell de taronja mentre elimina toxines i accelera que es cremin els dipòsits grassos del cos. A més, és un tractament aconsellat per tornar l’aspecte ferm a la pell i tonificar el cos.

Hi ha diferents ingredients naturals que es fan servir per a aquest tipus de tractament estrella de la medicina estètica. Els més freqüents  són la L-Carnitina, que afavoreix el moviment dels nòduls de greix; el DMAE, que millora la fermesa de la pell, o l’extracte de carxofa, que és el responsable de l’eliminació de toxines en la zona tractada. El Melilot que té un efecte diürètic i drenant, entre d’altres.

Generalment, aquesta tècnica medicoestètica està contraindicada per a dones embarassades o en període de lactància, o pacients  amb problemes de coagulació.

Beneficis principals de la mesoteràpia

 • Disminueix els cúmuls de greix
 • Millora la circulació local
 • Tracta l’envelliment de la pell
 • Aconsegueix una pell més sana, ferma i brillant
 • Estimula la producció de col·lagen
 • Elimina toxines
 • Manté l’estructura de la pell
 • Preveu l’aparició de pigmentacions
 • Afavoreix el drenatge limfàtic
 • Disminueix la sensació d’inflor
 • Afavoreix el drenatge venós
 • Ajuda a perdre greix i pes
 • Suavitza arrugues i marques d’expressió

Quan es veuen els primers resultats?

El tractament de mesoteràpia corporal consisteix en una sèrie de sessions d’uns 15 minuts de durada. Habitualment calen diverses sessions, entre cinc i sis, per obtenir uns resultats òptims, però dependrà del pacient i de cada cas particular. És un aspecte que ha de valorar sempre el metge.

A més, els experts en aquesta tècnica estètica aconsellen fer una sessió de mesoteràpia corporal cada dos o tres mesos, per a un manteniment correcte i per tenir la cel·lulitis a ratlla.

Els resultats d’una mesoteràpia es comencen a notar a partir de la tercera o la quarta sessió, encara que des de la primera visita ja es percep una millora a la zona tractada. Els seus efectes són duradors si s’acompanyen de bons hàbits, com ara una alimentació saludable i la pràctica d’esport de manera habitual.

El posttractament d’una mesoteràpia corporal

 • La majoria de persones que se sotmeten a una mesoteràpia no presenten efectes secundaris, tot i que, en alguns casos, sí que es pot originar algun hematoma.
 • A vegades, també poden aparèixer un lleuger envermelliment i inflamació de la pell on s’apliquen les microinjeccions.
 • És aconsellable evitar l’exposició directa al sol durant les hores posteriors al tractament.
 • Si aparegués un petit hematoma per la punxada, cal aplicar-hi sempre protectors solars, per evitar que es pigment a causa de la llum solar.

Durant els tres o quatre dies posteriors, s’han d’evitar les saunes i les piscines.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.