Actualment esteu veient Són eficaços els tractaments drenants?

Són eficaços els tractaments drenants?

Segurament has sentit moltes vegades parlar de tractaments drenants com el drenatge limfàtic manual. Saps en què consisteix i per a què serveix?

Un dels sistemes més importants del nostre organisme és el sistema limfàtic. Funciona com a instrument de depuració i neteja, i exerceix funcions de protecció i defensa, convertint-se d’aquesta manera en un dels principals integrants del sistema immunològic humà. Està format per una xarxa d’òrgans, ganglis, conductes i vasos que elaboren i transporten limfa (líquid corporal que aporta oxigen i nutrients a les cèl·lules, recollint les toxines i les substàncies metabòliques de rebuig) des dels teixits fins al torrent sanguini. El seu correcte funcionament és essencial per a la nostra salut.

Com em pot ajudar el drenatge limfàtic manual?

El drenatge limfàtic manual s’ha convertit en un dels tractaments més demanats avui en dia per les seves múltiples aplicacions. És conegut, entre altres motius, pel seu notable efecte anticel·lulític i per les millores que aporta a la circulació.

Es basa en una sèrie de maniobres manuals lentes, conscients, suaus i indolores a través de les quals el professional que l’aplica afavoreix el funcionament del nostre sistema limfàtic, millorant la circulació i eliminant les substàncies de rebuig.

Aquest tractament té efectes beneficiosos sobre la circulació, el sistema nerviós, els músculs, la sang, la pell, el teixit adipós, el metabolisme i el sistema immunitari. Per això, cada vegada són més les persones que, per fer front als seus múltiples mals, demanen aquest tipus de massatge.


Perquè un massatge drenant sigui eficaç, és fonamental que el faci un professional, un expert titulat que establirà el nombre de sessions i la durada de les mateixes en funció de les necessitats de cada persona. Els massatges poden ser generalitzats per tot el cos, o localitzats en determinades zones, sobretot al coll, la cara, l’abdomen, els braços, el clatell, la zona dorsal, la zona lumbar, els glutis i les cames (especialment en els turmells).


A qui van dirigits?

Encara que aquest tipus de massatge té molt èxit entre les persones que volen reduir o evitar la pell de taronja causada per la cel·lulitis, és important saber que també estan indicats per contrarestar els efectes de l’acne, les varius, les cicatrius postoperatòries, les estries i els edemes facials.

Així mateix, el drenatge limfàtic manual es recomana a persones que pateixen altres afeccions, com migranyes, mals de cap, ansietat, vertigen, cames cansades, fibromiàlgia i fins i tot malalties de les vies respiratòries com rinitis, amigdalitis, sinusitis o faringitis.

A més, els pacients amb artrosi o artritis i els esportistes que pateixen lesions de caràcter muscular, luxacions, tendinitis i hematomes solen recórrer a aquest tipus de tractament per accelerar la seva recuperació.


Malgrat tots els beneficis que té l’aplicació del massatge de drenatge limfàtic, hi ha casos en què s’aconsella no utilitzar-lo. És el cas de que es pateixin insuficiències cardíaques, haver tingut recentment una trombosi, tenir una infecció aguda o patir hipotensió arterial.

Recomanacions complementàries

Dur a terme determinats hàbits ens pot ajudar a potenciar els efectes dels massatges drenants en el nostre organisme.

  • És essencial seguir una dieta equilibrada, que tingui aliments rics en fibra i amb aliments que no siguin excessivament salats (conserves, salaons i salmorres, bacallà, anxoves, fregits, salses, fumats, pizzes, pastilles de brou…).
  • –      Mantenir el nostre cos ben hidratat és també molt important. És ideal consumir un mínim de dos litres d’aigua al dia, evitant l’alcohol i el tabac en la mesura del possible.
  • Hem d’incloure l’esport en la nostra agenda com a complement de les activitats físiques que realitzem diàriament (caminar durant una hora, pujar escales, jugar amb els nens…).
  • Per evitar l’aparició de varius i la retenció de líquids, intentarem no passar massa temps dempeus i no creuar les cames quan seiem.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.