Actualment esteu veient Com recuperar la pell després de l’estiu?

Com recuperar la pell després de l’estiu?

L’estiu és meravellós, però també comporta molts excessos: llargues hores d’exposició a la radiació solar, a la sequedat ambiental, al clor de les piscines… I això comporta, sens dubte, efectes inevitables en la pell. Per això, per combatre la pèrdua d’hidratació i lluminositat típica del període estival, cal aprendre a mimar la pell després de les vacances.

L’impacte de l’estiu en la pell és inevitable. No es tracta només de ser prudents a l’hora d’exposar-se als rajos del sol, sinó que hi ha molts altres factors que fan que la pell hagi de rendir al màxim. Per això, cal incloure factors com la sequedat ambiental, el salnitre del mar, el clor de les piscines, el canvi de temperatures entre l’interior i l’exterior…

La pell, que està tot el dia exposada a aquests factors, acaba patint-ne les conseqüències. La principal és un envelliment prematur força visible. Per això, a l’estiu solen aparèixer més arrugues, acne o taques, i la pell es nota més seca i tibant. També és habitual que, després de patir aquestes condicions, la pell hagi perdut lluminositat, to i hidratació.

Què podem fer?

És important analitzar el dany produït a l’estiu a la pell, sobretot en el cas de l’aparició de taques cutànies, que solen ser un reflex de moltes hores al sol. Així, doncs, un cop iniciada la tornada a la rutina, és el millor moment per combatre tots aquests problemes de la pell i cuidar-la al màxim.

  1. El primer serà una neteja profunda de l’epidermis que n’elimini les cèl·lules danyades durant l’estiu i ajudi a combatre l’envelliment prematur de la pell.
  • En segon lloc, cal prioritzar la hidratació cutània. I per això cal beure de mitjana un litre i mig o dos d’aigua al dia. I tot l’any
  • En aquesta mateixa línia de rehidratar la dermis, també es pot optar per incloure cremes i tractaments tòpics en els quals l’estrella sigui el famós àcid hialurònic. La presència d’aquesta substància, que es té de manera natural al cos, va disminuint amb el pas dels anys i amb l’exposició a factors de risc. Així que cal aportar-la a la pell mitjançant productes dermoscosmètics que ajudin a aconseguir la renovació cel·lular i assegurar-ne l’elasticitat i la hidratació.
  • Finalment, en la rutina de cura facial, es recomana incloure un sèrum hidratant, cremes diàries… en què les vitamines i els minerals, a més de l’àcid hialurònic, siguin la base de la formulació. També s’aconsella aplicar un cop a la setmana una mascareta facial reparadora i fer, a casa, una exfoliació.

Els millors tractaments estètics després de l’estiu

Per recuperar la vitalitat de la pell després de l’estiu i assegurar que tingui el millor to i hidratació, també es pot recórrer a diferents tractaments estètics que no requereixen passar per la sala d’operacions. Són opcions molt eficaces i segures, i els resultats solen ser immediats.

  • Píling. El píling facial és un tractament de medicina estètica que consisteix en l’exfoliació de les capes de la pell i que ajuda a millorar taques de la pell, les arrugues fines, l’acne i les seves seqüeles, el fotoenvelliment i la flacciditat cutània. La pell guanya fermesa i lluminositat.
  • Microneedling. És un tractament estètic pensat per a les persones que vulguin millorar la fermesa, el to i la textura de la pell. Serveix, a més, per donar un extra d’hidratació a la pell i difuminar arrugues, línies d’expressió i hiperpigmentacions.
  • Mesoteràpia facial. Aquest tractament és ideal per lluir una pell més llisa, ferma i sana. D’una banda, hidrata, regenera i tonifica la pell des de l’interior mentre activa la microcirculació sanguínia de la dermis. De l’altra, millora les petites pigmentacions i les arrugues fines de la cara. De la mateixa manera, contraresta l’efecte dels radicals lliures que es generen amb l’exposició solar i promou la formació de col·lagen i elastina.
  • Llum polsada intensa. Amb el nou sistema de llum polsada intensa amb la tecnologia IPL, AFT i DYE, s’actua sobre les taques, la pell danyada per l’exposició al sol, etc. Aquest mètode aporta lluminositat a la cara, equilibra el to i la textura i redueix la flacciditat de la pell.

Dr. Isidre Martí
Responsable clínica estètica Atlàntida

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.