Actualment esteu veient Així pots fer desaparèixer el greix de l’abdomen

Així pots fer desaparèixer el greix de l’abdomen

Diverses investigacions asseguren que l’excés de greix al ventre pot comportar problemes seriosos per a la salut. Per perdre aquest greix localitzat és important seguir uns hàbits de vida saludables i, en casos recomanats, es pot optar per la cirurgia estètica.

El pes d’una persona ve marcat per les calories que consumeix durant el dia, les calories que crema amb l’exercici i l’edat que té. Aquests tres factors són clau a l’hora d’entendre per què s’acumula greix a l’abdomen.

És a dir, si es menja massa i no es fa prou esport, se sumen quilos al cos. Per tant, també a la panxa. I, a mesura que una persona va fent anys, el greix tendeix a acumular-se a les cuixes, els malucs i l’abdomen, sobretot en el cas de les dones.

Però no només això. En l’acumulació de greix abdominal també hi influeixen la pròpia genètica, les males postures i els canvis hormonals.

Consells per reduir panxa

 1. Beure molta aigua
 2. Seguir una dieta sana i equilibrada
 3. Cuidar la funció hepàtica
 4. Reduir el consum de sucre
 5. Reduir el consum de sal
 6. No consumir aliments ultraprocessats ni alcohol
 7. Augmentar el consum de vitamina C
 8. Dormir bé i dormir prou
 9. Fer exercici de manera regular
 10. No patir estrès

Per què és important controlar el greix visceral?

És crucial prestar atenció a aquest excés de greix. I és que el greix visceral –el que es troba a la zona de l’abdomen i envolta òrgans interns– és el culpable d’una sèrie de substàncies tòxiques que donen lloc a la resistència a la insulina. Està relacionada amb la hipertensió i la diabetis, però també pot originar problemes respiratoris.

Per tant, cremar greix visceral no només és perdre volum de panxa. També és la millor manera de prevenir futures patologies cardiovasculars, problemes de son, obesitat i diabetis, entre altres malalties.

En els casos en què assolir un dèficit calòric i practicar exercici no assegura l’èxit, es pot optar per la medicina estètica. Aquí és imprescindible sempre parlar amb experts que garanteixin la seguretat del pacient en tot moment.

Abdominoplàstia, l’operació per eliminar el greix abdominal

Un dels procediments quirúrgics més sol·licitats és l’abdominoplàstia, també coneguda com a cirurgia de l’abdomen. Amb aquesta operació es reconstrueix la paret abdominal i està especialment indicada per reduir l’excés de volum i la flacciditat de la pell en aquesta zona del cos.

Un altre dels casos habituals en què l’abdominoplàstia està recomanada és el de les dones que han tingut un embaràs o més amb un augment important de pes durant la gestació. És a dir, aquesta cirurgia també és una solució per eliminar les estries que comunament surten després d’un embaràs o quan s’ha tingut una pèrdua de pes considerable.

Objectius de l’abdominoplàstia

Gràcies a l’operació d’abdominoplàstia, es pot eliminar greix localitzat, que en molts casos és el detonant per a altres malalties, com ara l’obesitat o la diabetis. A més, aquest tipus de cirurgia permet:

 • Un ventre pla i ferm.
 • Una cintura estreta, en el cas de les dones.
 • Extreure l’excés de pell.
 • Eliminar el greix abdominal.
 • Tensar els músculs abdominals.
 • Reconstruir la zona de l’abdomen.

Com és el postoperatori?

Després de fer-se una cirurgia plàstica d’abdomen, el pacient haurà de portar una faixa especial reforçada amb un embenat. Els deu primers dies solen ser els més complicats i és probable que es noti una mica de dolor i incomoditat.

Si el pacient té una feina sedentària, s’hi podrà reincorporar després de dues setmanes d’haver-se fet aquesta cirurgia plàstica. Si no, reprendrà del tot la vida normal, com a màxim, després de quatre setmanes.

D’altra banda, després d’aquesta intervenció cal evitar practicar esport i qualsevol activitat extrema que pugui causar tensió, durant quatre – sis setmanes.

Durant la recuperació, es recomana, tan bon punt es noti millora, sortir a caminar, encara que el pacient noti dificultat per estirar-se. És important, a poc a poc, anar-se movent.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.