Actualment esteu veient Lesions vasculars facials: tractaments amb làser

Lesions vasculars facials: tractaments amb làser

La presència de lesions vasculars facials, com ara aranyes vasculars o angiomes, és un dels problemes més comuns a les consultes de les clíniques de medicina estètica. Actualment, es poden tractar gràcies al làser vascular o fotoesclerosi, un tractament mèdic estètic amb un elevat percentatge d’èxit.

Les lesions vasculars facials són alteracions dels vasos sanguinis a la cara. Alguns dels factors que desencadenen la seva aparició són els canvis de temperatura, la pell sensible o la mala circulació de la sang.

El primer senyal solen ser unes taques vermelles a la pell o a les mucoses. El tipus, la mida i la localització marcaran el tractament mèdic que s’haurà de seguir per minimitzar-les o fer-les desaparèixer.

Làser vascular, un tractament molt segur

Els tractaments mèdics estètics, sempre sota supervisió de metges estètics, cada vegada són més efectius. Fan servir noves tecnologies molt variades per aconseguir els objectius.

Un dels tractaments estètics més habituals per tractar les lesions vasculars a la cara és el làser vascular, capaç d’eliminar aquestes lesions d’una manera segura. És un tipus de làser dissenyat especialment per corregir, amb gran efectivitat i sense risc, lesions vasculars com taques congènites, les venetes visibles en forma d’aranya, estries recents i algunes cicatrius causades per la cirurgia, l’acne o cremades.

La llum làser penetra a les capes superficials de la pell per arribar als vasos sanguinis que hi ha a sota. Els vasos sanguinis seleccionats absorbeixen l’energia del raig de manera selectiva i són destruïts per la calor que crea el làser. Així, doncs, el cos elimina els vasos danyats.

D’aquesta manera es poden tractar amb molta precisió i seguretat aquestes lesions. Un cop acabada la sessió, la pell recupera la tonalitat i la bellesa naturals.

Tecnologia Harmony XL

A la clínica estètica del Grup Atlàntida es fa servir la innovadora tecnologia DYE-VL de l’Harmony XL Pro Special edition, un nou làser que és capaç de fer múltiples tractaments amb tecnologia de llum d’última generació per eliminar, entre d’altres, les lesions vasculars com les vermellors, les aranyes vasculars o cuperosis.

Els tractaments estètics amb aquesta tecnologia innovadora permeten eliminar lesions vasculars a la cara gràcies a la generació d’una energia òptima de llum polsada intensa dirigida als vasos sanguinis, tancant-los i suprimint l’aparició de petites venes a la pell.

Què he de saber d’aquesta tecnologia?

Abans de començar la sessió, s’ha de rentar bé la zona. Aquest tractament no requereix administració d’anestèsia. Algunes vegades, i per minimitzar les molèsties, sí que es fa servir un sistema de fred que adorm i protegeix la pell de l’àrea de la lesió.

En general, els experts en medicina estètica aconsellen un o dos tractaments per eliminar la majoria de les taques vermelles comunes. Certes afeccions poden requerir més sessions.

A més, es recomana que, entre les sessions, transcorrin aproximadament unes tres o quatre setmanes. El nombre de tractaments variarà en cada pacient, segons la quantitat i la mida dels vasos afectats, i el grau de reactivitat vascular.

Les sessions de làser vascular solen durar un mes o dos, i els resultats són visibles des de la primera visita a la clínica estètica. Amb la primera sessió, ja és molt notable una disminució del calibre de les venetes i la desaparició d’algunes altres.

Després de deu dies de la primera sessió, es comença a reduir la mida de les lesions de manera progressiva. De tota manera, el pacient ha de ser informat pel metge que, a vegades, calen diverses sessions per observar els resultats definitius.

S’han de fer cures post tractament?

Un dels grans avantatges d’aquest tractament és que no cal fer repòs després de les sessions. Tan sols s’ha d’evitar prendre el sol i cal fer servir protecció solar total fins que la zona tractada recuperi la tonalitat normal de la pell. A més, per evitar la vasodilatació, es recomana no exposar-se a focus de calor com la piscina, la sauna, els banys calents, les estufes, etc.

Quan s’acabi la sessió, a la zona tractada és molt probable que el pacient senti una sensació d’acalorament i una petita inflamació, que remeten després de poc temps. És a dir, la pell es pot enrogir i presentar edema, però, a mesura que van passant les hores, va desapareixent. Els canvis de color de la pell, si es produeixen, tendeixen a desaparèixer, de la mateixa manera, amb el pas el temps.

Quant duren els efectes?

Les sessions amb làser vascular són un tractament amb un alt percentatge d’èxit. Com que es tracta d’un mètode que es porta a terme en unes quantes sessions, els resultats es van percebent de manera progressiva. D’aquesta manera, s’aconsegueix un efecte natural i harmònic a la cara.

S’ha de tenir en compte que algunes d’aquestes lesions poden reaparèixer en el futur, de manera que calgui repetir el tractament passats uns quants mesos o anys. La clínica de medicina estètica, finalment, pot aconsellar, per als pacients que ho necessitin, aplicar aquest tractament juntament amb altres tècniques de manera complementària.

Dr. Isidre Martí
Director Mèdic de la Clínica Estètica Atlàntida

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.