Actualment esteu veient Llueix braços gràcies a la braquioplàstia

Llueix braços gràcies a la braquioplàstia

Amb el pas dels anys, la pell dels braços canvia, es torna més flàccida, s’afluixa i cau. Si bé l’exercici físic pot enfortir i millorar el to muscular dels braços, no sempre pot solucionar el problema de l’excés de pell que ha perdut elasticitat.

La braquioplàstia (també anomenada estirament de braços o lífting de braços) és un procediment amb què és possible millorar la imatge estètica de la part inferior dels braços. La tècnica retira la pell i el greix excedent entre l’aixella i el colze i la col·loca en una nova posició per crear un aspecte més ferm, ters i tonificat.

En què consisteix la braquioplàstia?

La braquioplàstia és una cirurgia que consisteix a fer una incisió a la cara interna de la part superior del braç amb l’objectiu d’eliminar la pell sobrant. En els casos més greus, es pot necessitar fins i tot un tall des de l’aixella fins al colze, sempre per la cara interna el braç, perquè sigui el mínim de visible possible.

L’operació quirúrgica té diverses modalitats, que es diferencien segons el tipus d’incisió que s’apliqui. Alhora, la selecció del tipus d’incisió depèn de la quantitat d’excés de pell i greix acumulat que presenti el pacient en qüestió.

A través de la incisió, s’extirpa l’excés de pell.

Per tal que els resultats siguin encara més sorprenents, la cirurgia, que dura aproximadament unes dues hores, també es pot combinar amb altres tècniques, com la liposucció, per eliminar el greix i facilitar la tracció de la pell.

D’altra banda, l’operació quasi sempre es porta a terme sota anestèsia general, així que cal fer una visita amb un anestesista. Tot i que és una pràctica quirúrgica pràcticament sense riscos, el pacient haurà de fer 24 hores d’estada hospitalària.

El preoperatori

Abans de sotmetre’s a una braquioplàstia, s’ha de valorar l’aspecte de la pell (si presenta molta laxitud i la pell no es retreu bé, és possible que no s’obtinguin bons resultats), l’excés de greix i l’estat general del pacient pel que fa a les malalties que ha patit, la medicació que pren, les possibles al·lèrgies, si ha tingut alguna intervenció prèvia, si fuma…

També cal fer una analítica general amb proves de coagulació, una radiografia de tòrax, un electrocardiograma, la suspensió dels anticoagulants uns deu dies abans de la intervenció i l’abstenció del tabac almenys les tres setmanes prèvies a l’operació.

La braquioplàstia és una cirurgia altament segura i no presenta cap contraindicació específica. Només cal considerar les persones amb problemes de cicatrització.

D’altra banda, és important que tant en la primera visita com en les següents el pacient comuniqui a l’especialista el que vol obtenir de la cirurgia i que li faci les preguntes que tingui al cap per resoldre tots els dubtes abans de l’operació.

Després de l’operació

Durant els primers dies del postoperatori, el pacient notarà més sensibilitat i inflor als braços, que revertiran amb el temps. També haurà de fer uns dies de repòs (tot i que no absolut) i portar un embenat fins que els especialistes indiquin el contrari. A més, haurà de tenir en compte algunes qüestions:

  • Cal fer servir unes mànigues elàstiques als braços durant un parell o tres de setmanes després de l’operació, que atorguen un embenat compressiu necessari sobre la zona.
  • Una bona idea és fer servir filtres solars i pegats de silicona com a teràpies postoperatòries, per evitar la incidència dels rajos ultraviolats en les ferides.
  • Els massatges amb drenatge limfàtic acceleraran el procés de desinflamació.
  • El pacient podrà tornar a practicar exercicis cardiovasculars a partir de la tercera setmana. Així mateix, no es recomana fer exercicis com ara peses per als braços fins que hagin transcorregut, com a mínim, sis setmanes després de la intervenció. Tot plegat per evitar posar en tensió les ferides i la cicatrització.
  • La cicatriu estarà vermella uns quants mesos i tardarà a evolucionar i aclarir-se. Es pot tractar amb làmines de silicona perquè quedi el màxim de bé possible.
  • El pacient no podrà tornar a fer vida normal fins quinze dies després de l’operació.
  • La braquioplàstia és permanent i les cicatrius són poc visibles, ja que queden dissimulades a la cara inferointerna del braç. Els resultats definitius no es podran valorar fins al cap d’uns mesos.

Les extremitats superiors solen ser una part oblidada del cos fins que comencen a mostrar cúmuls de greix o signes de flacciditat, que porten a l’antiestètic despenjament dels teixits. Amb la braquioplàstia tornaràs a tenir uns braços estilitzats i harmònics amb el cos. Si tens qualsevol dubte sobre el lífting de braços, no dubtis a consultar-ho amb un metge especialista.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.