Actualment esteu veient Mamoplàstia de reducció: la solució per disminuir la mida dels pits

Mamoplàstia de reducció: la solució per disminuir la mida dels pits

L’excés de volum del pit, per a moltes dones, pot ser un problema no només estètic, sinó de salut física i psicològica. En molts casos, les dones amb pits grossos pateixen dolor crònic d’esquena, baixa autoestima o dificultat per trobar roba adequada. Per solucionar tots aquests problemes, la mamoplàstia de reducció és una de les millors solucions mèdiques.

Aquesta cirurgia permet reduir la mida del pit elevant i harmonitzant la seva forma. Es tracta, en la mesura que sigui possible, d’ajudar que els pits acabin tenint una forma i una mida més adequades. El més recomanable és esperar que el pit s’hagi acabat de desenvolupar abans que la pacient se sotmeti a una operació de reducció.

També coneguda com a cirurgia de reducció mamària, aquesta intervenció està programada per eliminar l’excés de greix, teixit i pell dels pits. Alhora, la mida de l’aurèola també es pot reduir, si és excessivament gran.

El seu objectiu és alleujar malestars físics i psicològics, reduir la càrrega física i aconseguir una mida dels pits proporcional al cos de la pacient. Tot plegat, naturalment, repercuteix en l’estat emocional de la dona. Un altre dels molts avantatges d’aquesta intervenció és que ajuda a mitigar les dificultats de circulació limfàtica.

Generalment, es tracta d’una intervenció senzilla, que dura entre 120 i 180 minuts, i es fa amb anestèsia general. Per tant, requereix hospitalització, però després d’uns dos dies, si no hi ha complicacions, la pacient pot rebre l’alta. Després d’aquesta operació, el benestar i la qualitat de vida de la dona milloren, en la majoria de casos.

A quines dones s’adreça?

  • A dones amb dolor crònic d’esquena, espatlles o coll, provocat per la mida dels pits
  • A dones amb poca autoestima pel complex de pit
  • A dones que no gosen fer activitat física
  • A dones que no troben sostenidors ni roba de vestir adequada o al seu gust
  • A dones amb erupcions cutànies sota els pits…

Una recuperació ràpida per a uns resultats immediats

Es calcula que, després d’una mamoplàstia de reducció, és habitual que es necessiti entre una setmana o dues per recuperar-se.

Tot i que els resultats s’observen immediatament, els metges adverteixen que, després de la intervenció, pot aparèixer una discreta inflamació a la zona tractada, que desapareix de manera natural. Quan aquesta inflamació disminueix i la ferida cicatritza (és normal que pugui trigar mesos a fer-ho del tot), els resultats són més visibles. Cal no oblidar que les cicatrius milloraran amb el pas el temps.

Per norma general, el resultat final no variarà amb el pas dels anys. Tot i que s’ha de ser conscient que l’envelliment i l’augment o la pèrdua de pes poden modificar els pits.

Com serà el postoperatori?

Durant les primeres setmanes de recuperació, es recomana dormir de panxa enlaire. Més tard ja es podrà descansar de costat.

Així mateix, després d’una reducció mamària, és important integrar certs hàbits de cura que ajudaran que la intervenció tingui èxit. En primer lloc, evitar tocar-se les ferides amb els dits i exposar-les a l’aire. A més, és aconsellable no prendre el sol ni exposar-se a la calor durant unes sis setmanes. I, fins que el cirurgià no ho permeti, no s’han de manipular els apòsits ni retirar els sostenidors.

Finalment, no està mai de més conèixer els símptomes d’una possible infecció, com ara la febre, la supuració o les mames calentes al tacte. Reaccionar immediatament trucant al metge és vital per evitar que vagi a més.

Quan és millor posposar l’operació?

Tot i que la cirurgia de reducció de mames pot reduir el mal d’esquena i d’espatlles o millorar la imatge pròpia d’una dona, hi ha algunes circumstàncies en què es recomana esperar.

Si en un futur no gaire llunyà tens plans inajornables com els següents, val més que la mamoplàstia es posposi:

Pèrdua de pes. Els canvis radicals de pes influeixen en l’èxit d’aquest tipus d’operacions. A més, quan es perd pes de manera natural, ja és habitual notar canvis en la forma o la mida dels pits.

– Maternitat. Per assegurar-se que l’embaràs o una futura lactància materna no siguin un problema, és recomanable esperar.

En qualsevol cas, recorda que els metges especialistes són aquí per ajudar-te. Ells et recomanaran si la mamoplàstia de reducció és la millor opció que tens, així com tots els passos que hauràs de seguir durant el procés.

Dr. Isidre Martí
Director Mèdic de la Clínica Estètica Atlàntida

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.