Actualment esteu veient Perfecta en 15 minuts

Perfecta en 15 minuts

Poc temps i bons resultats. Són dos elements que, sovint, semblen no congeniar. No obstant això, amb alguns trucs, podem fer que casin i lluir una imatge immillorable dedicant tan sols un quart d’hora a cuidar el nostre aspecte.

Una cita d’última hora, un dinar important sense poder passar per casa per canviar-nos, un imprevist que ha ocupat el temps que volíem destinar a arreglar-nos, un embús a la carretera… Hi ha mil i una causes per les quals saber com aconseguir un canvi d’imatge en pocs minuts ens pot salvar la situació i permetre que acudim a la nostra cita amb un aspecte impecable. Només cal tenir clar quins passos seguir, en quin ordre realitzar-los i, fonamentalment, aprendre -amb la pràctica- a fer-los ràpidament, sense entretenir-nos massa.


Aconseguir una pell radiant

El nostre aspecte és, en moltes ocasions, la nostra carta de presentació, i lluir un rostre radiant i saludable és imprescindible per fer una bona impressió. Per a això, hem de desenvolupar les següents accions:

 • Neteja facial: El primer que hem de fer és desfer-nos del cansament que acumula la pell després de, per exemple, vuit hores de feina, una sessió d’esport o nombroses obligacions. Hem de treure les restes de maquillatge, hidratar la pell i, si disposem d’un sèrum reparador desestressant d’efecte instantani, l’aplicarem perquè el nostre cutis recuperi la seva resplendor, hidratació i fermesa.
 • Aigua termal: Es tracta d’un producte ideal per refrescar la pell i deixar-la preparada per al posterior maquillatge. S’empra vaporitzant una mica d’aigua sobre la cara i assecant-la amb cotó mitjançant petits copets.
 • Hidratació corporal: Els braços, l’escot i les cames solen ser les parts del cos més visibles després de la cara. Aplicarem una crema hidratant per evitar la sequedat i mostrar així un aspecte més saludable. També podem utilitzar un gel o una crema relaxant per activar la circulació i eliminar la fatiga de les cames cansades o dels peus inflats.
 • –      Bronzejat: Per dissimular la pal·lidesa típica de l’hivern, podem utilitzar algun producte autobronzejador -tovalloletes, pólvora, crema, entre d’altres- a l’escot i les cames, amb compte de no obtenir un to massa exagerat.

Optar per un maquillatge natural

Un maquillatge elegant i sofisticat no ha de ser exagerat. Només cal ressaltar les faccions i aportar una mica de color als ulls i als llavis.

 • Base i corrector: Aplicar correctament un corrector i una base de maquillatge és ideal per esborrar imperfeccions -com granets o ulleres- i simular una pell impecable. Resulta molt útil tenir dos fons de maquillatge, un per a deixar a casa i un altre per portar-lo a la bossa de mà.
 • Coloret: Aporta el toc de rubor necessari per a mostrar un rostre saludable. Així mateix, realça els pòmuls i, aplicat correctament, delimita les faccions. A l´igual del maquillatge, el coloret és imprescindible per millorar el nostre aspecte, pel que hem de portar-lo sempre a sobre.
 • Llavis sensuals: Contràriament al que pensa molta gent, no cal pintar-se els llavis de color vermell intens per oferir una imatge sensual i elegant. El rosa, el préssec i els tons clars, ben triats i combinats amb la resta de l’estilisme, poden ser la millor opció per no cridar massa l’atenció, però sí proporcionar una imatge saludable. A més, el gloss és un gran invent per proporcionar brillantor als llavis. Un consell: aplica´t bàlsam nutritiu abans de pintar-te els llavis per mantenir-los hidratats i aconseguir així augmentar el seu volum.

Aconseguir una mirada intensa

La mirada és el reflex de l’ànima. Amb ella, expressem sentiments, però també el nostre estat de salut. Després d’una jornada laboral, és habitual tenir els ulls vermells -especialment si passem moltes hores davant de la pantalla de l’ordinador-, ulleres i les parpelles inflades. Per reparar la nostra mirada i intensificar-la podem emprar:

 • Col·liri: Permet recuperar la brillantor dels ulls i reduir l’enrogiment. Hi ha diversos tipus de col.liri, els més utilitzats, però, són els anomenats antifatiga (a la farmàcia els podem adquirir en pot o en pràctiques monodosis per tenir sempre a mà).
 • Perfilador: Ajuda a definir la forma dels ulls. Només cal traçar una fina línia prop de les pestanyes i difuminar-la. En la parpella inferior ha d’anar des del lacrimal fins a l’extrem. No obstant això, en la parpella superior podem dibuixar la línia sencera o només la meitat exterior.
 • Ombra: S’ha de triar un color -que pot ser a joc amb la roba, amb la resta del maquillatge o amb els llavis-, amb el qual ens sentim còmodes. No cal ressaltar les parpelles en excés.
 • –      Màscara: Nodreix, perllonga i delimita les pestanyes.
 • Lluminositat: Els il·luminadors amb pinzell permeten ser aplicats a la cantonada del lacrimal, a l’inici de la ullera, sota l’arc de la cella i al llavi superior. Són idonis per il·luminar la cara i donar-li els punts de llum necessaris per ressaltar encara més les faccions.


Cabell amb volum

Per aconseguir una cabellera amb cos i volum, un truc és aplicar laca o escuma emmotlladora a l’arrel de cabells i, amb el cap cap avall, passar el difusor de l’assecador per tot el cuir cabellut. Amb aquest gest, donarem moviment i intensitat al nostre pentinat. Si preferim portar els cabells recollits i no tenim temps per aconseguir un pentinat molt sofisticat, el millor és optar per crear un recollit informal, amb flocs solts. Així donarem un toc natural al nostre estilisme.


Manicura d’urgència

Encara que el més adequat per no haver de fer una manicura completa és cuidar les ungles diàriament, és possible que just el dia en què tenim pressa, les nostres mans es trobin en pitjor estat. Per maquillar la realitat sense que es noti massa, una solució d’emergència és aplicar una crema hidratant a les mans i una capa d’esmalt del mateix color que ja portàvem a les ungles. Així obtindrem un resultat poc durador, però efectiu per a l’ocasió. Ja que el pintaungles triga uns minuts a assecar-se, farem aquesta manicura d’urgència just abans de sortir de casa, així s’assecarà pel camí.


Productes indispensables

Aquests són alguns dels estris que necessitarem per estar sempre a punt:

 • Pinta: Tenir una pinta (o raspall) a l’oficina o portar-la a la bossa de mà permet tenir a ratlla el pentinat, especialment els dies que fa vent o de molta humitat. La podem portar juntament amb els altres productes en un petit necesser.
 • Raspall de dents: És recomanable portar sempre un raspall de dents i una pasta dentifrícia -hi ha kits de viatge que ocupen molt poc espai- a la bossa de mà o deixar-los a la feina per poder lluir sempre el nostre millor somriure i preservar la nostra salut dental.
 • Tovalloletes: Mai se sap quan les necessitarem, de manera que seria convenient tenir-les sempre a mà. Si triem unes tovalloletes amb sabó neutre, les podrem utilitzar per a la higiene íntima, per refrescar-nos o per rentar-nos les mans.
 • Maquillatge: Si passem tot el dia a la feina o si tenim una cita i no podem passar per casa, resulta molt útil disposar de base, coloret, pintallavis i màscara de pestanyes per poder-nos retocar el maquillatge quan sigui necessari.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.