Actualment esteu veient Tipus d’àcid hialurònic

Tipus d’àcid hialurònic

Àcid hialurònic: per què és l’estrella de la medicina estètica?

L’àcid hialurònic es troba de manera natural en nombrosos teixits i òrgans del cos. Una de les seves propietats més importants és la capacitat per atreure l’aigua i retenir-la, cosa que fa que aquests teixits es mantinguin sans i ferms. Però amb el pas dels anys la seva presència va disminuint i fa que la pell perdi hidratació i surtin arrugues.

L’àcid hialurònic és un compost essencial que es troba de manera natural en l’organisme. Es troba a l’epidermis, als ulls, als cartílags… I és, entre altres aspectes, el responsable de retenir les molècules d’aigua, cosa que millora l’aspecte i l’elasticitat de la pell. Però també en les articulacions, on evita que es produeixin friccions doloroses, i als cartílags, on funciona com a reconstituent.

Amb el pas dels anys, la presència de l’àcid hialurònic a l’organisme va disminuint de manera progressiva. De fet, s’estima que, a partir dels 50 anys, la quantitat d’àcid hialurònic que hi ha al cos es redueix a la meitat.

La conseqüència principal de la pèrdua natural d’aquest compost es deixa veure als teixits, i és que la pell perd hidratació, elasticitat i fermesa i es torna molt més flàccida i amb arrugues.

Un compost estrella en la medicina estètica

L’àcid hialurònic és una substància biocompatible i reabsorbible, amb una durada que pot arribar als dos anys. En la medicina estètica, es tracta d’un producte injectable. Amb les infiltracions amb àcid hialurònic, s’aconsegueixen correccions eficaces i visibles dels senyals d’envelliment des del primer moment, injectant el compost únicament a les zones que es volen tractar.

Per a alguns pacients, la injecció pot resultar molesta i, per això, prèviament s’aplica anestèsia tòpica, per evitar el dolor.

Amb aquest tractament facial, s’aconsegueix recuperar la fermesa de la pell i frenar els senyals de l’envelliment a la cara. Es pot fer servir abans que surtin arrugues i després. A més, les complicacions són mínimes, mentre que els resultats són immediats i 100% naturals.

L’ús de l’àcid hialurònic ha suposat una revolució en el tractament de les arrugues i els rejoveniments facials, ja que, a més de suavitzar-ne l’aparença, estimula i activa els fibroblasts, fins i tot en persones d’edat més avançada. Això vol dir que, amb aquest tipus de servei estètic, s’aporta més volum a la pell i s’estimula la producció de col·lagen.

Quan es recomana?

És un tractament mínimament invasiu que es fa servir molt, sobretot, per eliminar les línies d’expressió, els senyals d’envelliment i les arrugues fines. Així que es pot aplicar abans i després que surtin, tant homes com dones.

Els tractaments de medicina estètica facial amb diferents tipus d’àcid hialurònic són una opció segura i un servei molt sol·licitat per millorar la qualitat de la pell i mantenir un aspecte jove.

Les zones més habituals en els tractaments estètics amb aquest compost són:

 • Les comissures labials
 • Els solcs nasogenians
 • Els plecs de l’entrecella
 • Les potes de gall
 • Les arrugues del front

Tipus d’àcid hialurònic

Hi ha diferents densitats d’àcid hialurònic, ja que els teixits de les diferents zones de la pell també són diferents.

 1. Àcid hialurònic reticulat. És ideal si l’objectiu del tractament és omplir arrugues profundes o ulleres i donar volum a llavis, solcs… Té més consistència i rigidesa i una gran capacitat per retenir aigua.
 2. Àcid hialurònic no reticulat. Si el resultat que es busca és aportar hidratació a la pell per sentir-la més elàstica i confortable, s’aplica aquest tipus de compost. És menys dens i consistent i es fa servir per aconseguir una hidratació profunda.

Com aconseguir una cara més equilibrada?

A més de rejovenir la pell, combatre les arrugues i tornar a dotar la cara de volum, l’àcid hialurònic també serveix per remodelar certes parts del rostre.

És una tècnica de la medicina estètica que es fa servir molt per definir el contorn mandibular, augmentar el volum dels llavis, fer una rinomodelació i corregir les ulleres.

L’objectiu medicoestètic sempre és aconseguir una cara més harmonitzada i realçar la bellesa natural del pacient.

Els beneficis principals de l’ús de l’àcid hialurònic en estètica

 • Com que és una substància natural, és 100% compatible amb el pacient i, per tant, es tracta d’un tractament altament segur
 • És un tractament ràpid, per la qual cosa el pacient pot reprendre la rutina immediatament
 • S’aconsegueixen efectes ràpids i satisfactoris
 • Els resultats, fins i tot, van millorant amb el pas de les setmanes
 • Estimula la producció natural de col·lagen i elastina
 • Aconsegueix fer desaparèixer les arrugues
 • Combat la deshidratació de la pell
 • Rejoveneix la pell i li dona un aspecte fresc i natural
 • És un tractament reconstituent de la pell
 • No requereix un posttractament complicat. Tan sols, protegir la pell del sol, els dies posteriors a la infiltració, i evitar activitats i exercicis d’alta intensitat, les primeres 24 hores

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.