Actualment esteu veient Tractaments facials per a rejovenir l’expressió

Tractaments facials per a rejovenir l’expressió

Sempre s’ha dit que, si hi ha alguna cosa que ens defineix, que reflecteix com ens sentim i que poques vegades enganya, és la nostra mirada. Els ulls poden expressar si estem alegres, tristos, preocupats… Però, de vegades, l’expressió que els acompanya no coincideix amb el que ells transmeten o amb com ens sentim realment. Podem sentir-nos contents, enèrgics, jovials… però expressar el contrari: esgotament, tristesa o enuig. I és que la resta de la cara -les celles, les parpelles, els pòmuls, el front, les comissures dels llavis… – té un paper fonamental en la nostra expressió, i es pot veure afectat per l’envelliment o per factors ambientals o hereditaris.

De fet, aquest és un dels motius principals pels quals cada vegada més persones opten per tractaments estètics que els tornin una expressió saludable, revitalitzada. No es tracta únicament de treure´s anys del damunt, sinó de sentir-se a gust amb el que la nostra cara expressa. I un excés d’arrugues, ja siguin les conegudes com a línies d’expressió o les “potes de gall”, unes parpelles inflades o unes ulleres extremadament marcades poden enfosquir el nostre semblant.


A més d´això, actualment, amb la pandèmia i l’obligatorietat d’usar mascaretes, la mirada ha adquirit major importància que mai. De fet, segons la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica, el nombre de blefaroplàsties o cirurgies de parpelles i ulleres ha augmentat considerablement en els últims mesos.


No es tracta només de rejovenir

Quan parlem de tractaments estètics facials solem pensar en aquells que busquen rejovenir el rostre, principalment en els que tenen com a objectiu mitigar els signes de l’envelliment com les arrugues d’expressió (que solen ser predominants a partir dels 50-60 anys en el terç superior de la cara). Avui dia hi ha moltes opcions per revertir-les i fer-nos sentir millor, més vitals i amb un rostre més atractiu i jovial. La mesoteràpia, el microneedling i el peeling facial, amb l’aplicació de productes com l’àcid hialurònic o el bòtox, són alguns d’ells. Però la veritat és que cada vegada són més els adults joves els que decideixen sotmetre´s a processos estètics per acabar amb tot allò que els acomplexa i que, en moltes ocasions, els arriba a causar veritables problemes d’autoestima.

Quins tractaments són els més habituals?

 • La mesoteràpia facial és una tècnica amb més de 60 anys d’història que aconsegueix uns resultats àmpliament provats. Es basa en un sistema de microinjeccions a l’epidermis que ajuden a millorar la qualitat de la pell, aportant-li hidratació i fermesa, així com prevenint els signes inicials d’envelliment. Les injeccions es realitzen amb productes com vitamines, polinucleòtids o àcid hialurònic, en funció de les necessitats del pacient.

La mesoteràpia és una opció viable per a pràcticament qualsevol persona que vulgui rejovenir el seu rostre o donar-li vitalitat. No requereix cap preparació específica, només és aconsellable una visita prèvia amb un especialista en medicina estètica perquè ens orienti sobre quin tipus de tractament és el més adequat per al nostre cutis i quin nombre de sessions hauríem de fer per obtenir un resultat satisfactori.

 • El microneedling és una altra teràpia que pot millorar la nostra expressió facial. És considerada com una mesoteràpia de superfície, ja que consisteix en l’estimulació de l’epidermis superficial amb microagulles, obrint els canals per millorar l’absorció i penetració del producte amb el qual es realitza el tractament (vitamines, àcid hialurònic, DMAE, etc.).

Serveix per millorar la hidratació de la pell, reafirmar-la i ajudar a reduir taques causades per l’acne, la disminuir els porus i donar lluminositat a la pell.

 • D’altra banda, també hi ha el tractament amb policaprolactona (estimulador de col·lagen), indicat per a la correcció d’arrugues i l’augment de volum a les zones tractades, com pot ser la comissura oral, els plecs de la barbeta, les celles, el lacrimal o el nas; o el de peeling facial, que es basa en la exfoliació de les capes superficials de la pell mitjançant l’aplicació de diferents àcids.


El producte estrella

Més enllà dels farcits facials amb àcid hialurònic, el bòtox és un dels productes més demandats a les clíniques estètiques del nostre país. És conegut amb aquest nom per ser la primera marca que va utilitzar aquest medicament de forma comercial. A la pràctica, el que aconsegueix el bòtox és evitar que el múscul es contregui, és a dir, el paralitza. Per això, és un producte molt utilitzat en tractaments estètics, però també amb finalitats mèdiques, per tractar afeccions com migranyes, hiperhidrosi (sudoració excessiva) o pèrdues d’orina.

El seu tractament estètic consisteix a realitzar petites injeccions en diferents músculs facials. Aquesta toxina conté propietats que relaxen el múscul i, amb la seva aplicació de manera planificada i controlada, s’aconsegueix atenuar les arrugues d’expressió. Els seus efectes, aquests són visibles entre tres i cinc dies després, duren aproximadament entre quatre i sis mesos un cop s´ha aplicat el tractament.

És el bòtox la meva millor opció?

Posar-se en mans de bons especialistes és crucial per saber exactament quines parts de la cara es poden sotmetre a un tractament amb bòtox i quines no, i per aconseguir els resultats realment esperats. Això és de vital importància, ja que s’ha d’administrar en dosis molt exactes en punts molt concrets. La tasca de l’especialista, a més, és essencial per aconseguir un resultat el més natural possible.

Com explica la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SECPRE), la toxina no està recomanada per a tots els músculs de la cara, ja que segons afirmen, “convé usar-la només a la meitat superior de la cara“, com el front, l’entrecella i el contorn dels ulls. Per tant, les zones més recomanables per aplicar el bòtox són les següents:

 • La zona del front, on se solen formar arrugues d’expressió molt marcades i que envelleixen molt l’expressió.
 • La zona periorbital, al costat dels ulls, on es formen les conegudes “potes de gall”.
 • I, finalment, la zona d’entrecelles, on degut als moviments musculars se solen marcar més les arrugues.


El bòtox, contràriament a la creença popular, està desaconsellat per donar volum als llavis. Les millors alternatives per a aquesta zona són els tractaments de farciment amb substàncies com l’àcid hialurònic, una proteïna que forma fibres i que es troba en molts col·làgens i sèrums facials.


Beneficis del bòtox

El bòtox es porta utilitzant més de 20 anys i els seus efectes segueixen sent gairebé imbatibles. La seva aplicació per al tractament de les arrugues d’expressió és una tècnica mèdica totalment consolidada. Prova d’això és que l’any passat al nostre país es van aconseguir més de 800.000 tractaments. Per què ha tingut tant d’èxit? Segons el SEME (la Societat Espanyola de Medicina Estètica) podem extreure les següents conclusions:

 • El tractament és ràpid. Es pot realitzar en només tres minuts, tot i que l’efecte és progressiu. Normalment els resultats definitius es poden veure en pocs dies. És important acudir a revisió en el mateix centre mèdic, i pel mateix professional, quan aquest ho indiqui, normalment entre els 10 i els 15 dies posteriors a l’aplicació del tractament.
 • L’efecte és durador. Amb un parell de tractaments a l’any és possible gaudir constantment dels seus excel·lents resultats, amb els quals, d’altra banda, cap cosmètic pot competir.
 • Un altre dels beneficis més destacables és que el postoperatori és molt fàcil, i en absolut tediós. L’aplicació del bòtox gairebé no requereix una cura per part del pacient, que tornarà de seguida a la seva rutina normal.
 • Amb l’únic que ha de tenir precaució el pacient és amb l’exposició solar, a l´hora de rentar-se la cara i amb la utilització de cremes. Però aquestes cures tan sols són necessàries el mateix dia del tractament.


Un elixir també per a homes

Aquest article té 1 comentari

 1. Yenny del pilar Sanchez cortes

  Solicito información gracias

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.