Actualment esteu veient Zones oblidades: el coll i l’escot

Zones oblidades: el coll i l’escot

Tot i que la majoria de persones dediquen força temps -i diners- a tenir cura del seu cutis facial, moltes obliden donar al coll i a l’escot la importància que es mereixen. Són relativament poques les persones que hidraten la pell del coll i, menys encara, les que es preocupen per la de l’escot. No obstant això, només cal seguir una rutina efectiva (basada en una neteja i hidratació correctes) per obtenir resultats visibles en poques setmanes.


Parts exposades a agents externs

Tot i ser conscients de les agressions que pateix la nostra pell de la cara, com la contaminació, les inclemències meteorològiques, l’estrès o els raigs del sol, no pensem que el coll i l’escot també reben l’acció nociva d’aquests agents externs. És més, els privem de les cures cosmètiques que sí que oferim a la pell de la cara. Aquest fet fa que l’aspecte de la zona del coll i l’escot es vagi deteriorant i mostri clars símptomes de deshidratació, descamació o flacciditat, especialment amb el pas dels anys.


Per corregir aquests signes, cal seguir aquests consells:

 1. Neteja: Els tònics i les llets facials permeten eliminar la brutícia de l’epidermis de manera profunda i asèptica, i complementen la higiene que ofereix una dutxa o un bany. Normalment els utilitzem només a la cara, però també es poden aplicar al coll i a l’escot.
 1. Exfoliació: Els productes exfoliants ajuden a estimular la regeneració cel·lular i treuen les cèl·lules mortes de la pell. Si ens acostumem a emprar aquests productes amb freqüència, evitarem que la pell de l’escot es torni grisenca i opaca a causa de la queratinització de les cèl·lules mortes (no hem d’oblidar que és una zona rica en glàndules sebàcies).
 1. Hidratar i nodrir: La hidratació de la pell ha de formar part de la nostra rutina diària. Aquesta és l’única manera perquè la pell recuperi el seu equilibri hidrolipídic i pugui reduir signes visibles com la descamació, les arrugues o la pèrdua de lluminositat i suavitat.


Idees per dissimular imperfeccions

Cal tenir cura diàriament de la pell d’aquestes zones per evitar que apareguin imperfeccions, però, si és massa tard, es poden dissimular així:

 • Enrogiments i taques: Poden passar desapercebudes si apliquem una crema hidratant que contingui color, o difuminant una mica de maquillatge corrector en pols.
 • Pigues i cicatrius: Tot i que són un senyal d’identitat, a algunes persones no els agrada que es vegin. Per dissimular-les només cal utilitzar una crema amb color.
 • Grans i barbs: Manipular o aplicar alcohol o altres substàncies per intentar que desapareguin és un greu error. Així només aconseguirem deixar la zona enrogida i inflamada, i que a l’endemà aquestes imperfeccions siguin el doble de grans. El que sí que és possible és camuflar-les: només cal cobrir-les amb corrector de maquillatge lliure de greixos, com ho faríem si estiguessin a la cara.
 • Escates: Sorgeixen per la falta d’hidratació. Netejarem la zona amb llet o tònic i aplicarem crema hidratant.
 • Arrugues: Dissimular-les és força complicat, però el que podem fer perquè no es notin massa és emprar productes hidratants lleugers, que no exerceixin un efecte de mascareta sobre la pell.

6 consells per tenir cura de l’escot i del coll

 1. Postura: Intenta mantenir el cap dret per evitar la flacciditat muscular que potencia l’aparició de papada. Així mateix, intenta no dormir cap per avall. Pots fer activitats que requereixin treballar els músculs dels braços, coll i bust (totes elles afecten l’escot). Un bon exercici, per exemple, és tirar les espatlles cap enrere, elevant el pit i somrient exageradament al mateix temps.
 • Dutxa: Un cop per setmana, utilitza un exfoliant i, abans de sortir de la dutxa, ruixa l’escot amb aigua freda per reactivar la circulació.
 • Massatges: Afavoreixen la circulació sanguínia, enforteixen els teixits i activen les funcions cel·lulars. Es pot aprofitar l’aplicació de la crema hidratant per fer suaus massatges circulars a les zones del coll i de l’escot.
 • Protector solar: No només s’ha d´aplicar a la cara, també a totes les parts exposades al sol. Això inclou la pell del coll y de l’escot, ja que no podem oblidar que l’exposició al sol accelera l’envelliment prematur.
 • Bona alimentació: Seguir una dieta sana i equilibrada, sobretot si inclou ingredients rics en omega 3, farà que el teu cos augmenti la producció de col·lagen de manera natural. D’aquesta manera, afavorirem la regeneració i l’elasticitat dels teixits.

Consultar al dermatòleg: Si no estem segurs de com hem de tenir cura d’aquestes zones, podem demanar cita amb el metge. Ell ens aconsellarà com cuidar aquestes zones i ens indicarà quins tractaments poden ajudar-nos a millorar el seu aspecte.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.