Els fils tensors poden aplicar-se en diverses zones i estan aconsellats, especialment, per a corregir la flaccidesa facial. Actuen produint un doble efecte lífting: estimulant la producció de col·lagen i tibant els teixits interiors.
El metge estètic s’encarrega d’introduir i col·locar aquests fils a través d’unes agulles molt fines –similars al gruix d’un cabell. Els fils queden col·locats sota la dermis sense que es notin visualment. El nombre de fils que s’introdueixen anirà en funció del tractament desitjat i del tipus de pell del pacient.
Existeixen diversos tipus de fils tensors, encara que tots ells són invisibles a la vista i al tacte. Es diferencien pel material amb el qual estan fabricats, fet que condiciona la durada o els resultats obtinguts.
Després d’una sessió d’aquesta tècnica de lífting sense cirurgia, el pacient pot reprendre la seva activitat immediatament. Aquests tractaments de medicina estètica, generalment, no causen dolor ni molèsties. En alguns pacients, pot aparèixer una petita inflamació o hematoma que desapareix, de manera natural, al cap de pocs dies. També pot notar-se una sensació de calor en la zona on s’han introduït les agulles, encara que no és la més comuna. Existeixen unes certes precaucions a prendre quan s’acaba d’aplicar aquesta tècnica. Per exemple, no tocar-se fortament la pell i no practicar esports d’impacte, per a evitar cops o caigudes.
Els resultats són progressius i es van percebent amb el pas dels dies, aconseguint un efecte lífting i millorant la qualitat de la pell. Els seus efectes provoquen un canvi natural que sol durar d’un a dos anys. El metge especialista t’aconsellarà per combinar-lo amb altres tractaments de medicina estètica.
Tots els tractaments són personalitzats, les dades que donem sobre nombre de sessions, temps de durada de la sessió i temps de recuperació són aproximades ja que cada persona presenta diferents respostes als tractaments.
Efectes secundaris: Tota la informació al següent enllaç.