Es tracta d’una tècnica estètica mitjançant la qual s’implanten pigments naturals a la pell per embellir o ressaltar trets facials o corregir-ne d’altres. Serveix, per exemple, per millorar l’aspecte de les celles poc poblades, per rejovenir la mirada o per dotar de més volum als llavis.
Generalment, són tractaments indolors i que no solen ocasionar reaccions ni molèsties de cap tipus.
Les zones més habituals on es fa micropigmentació per ressaltar la bellesa de les persones són la zona de l’ull, les celles i els llavis.
La micropigmentació als llavis aconsegueix una imatge més arriscada i juvenil. Es fa servir un pigment especial que, conjuntament amb un fluid, dona als llavis més densitat. El resultat és un efecte de color molt més natural que un pintallavis i que dura tot el dia. La micropigmentació als llavis permet lluir uns llavis atractius i més sensuals.
Per la seva banda, el tractament de micropigmentació de celles no és gens agressiu ni dolorós. Es fa dibuixant amb pigments naturals pèl a pèl, per aconseguir un resultat totalment natural i rejovenidor. L’especialista treballa amb el pigment més semblant al color natural dels cabells del pacient.
I, als ulls, la micropigmentació dibuixa un eyeliner més permanent que el convencional. Amb l’eyeliner, en una sola sessió, es rejoveneix la mirada i l’expressió del pacient, mentre que també s’aconsegueix donar més volum a les pestanyes. Es pot fer la línia semipermanent tant a dalt com a baix. L’especialista estudiarà la morfologia de l’ull de cada persona per veure quin traçat i estil s’ajusta més al gust i el rostre del pacient. Aquest eyeliner semipermanent s’ha de repassar, aproximadament, cada dos anys per mantenir els resultats.
Les sessions es recomanen en funció de les necessitats de cada persona.
Tots aquests tractaments són segurs i molt poc invasius. Aquests tipus de micropigmentació, encarats a reforçar la bellesa dels pacients, ofereixen resultats immediats i duradors.
Això sí, els resultats no són permanents, per tant, serà convenient fer-se retocs cada any o més, depenent de la zona, la pell i el pacient en qüestió.
Efectes secundaris: Tota la informació al següent enllaç.