Actualment esteu veient Tractaments amb hidroxiapatita càlcica: quan es recomanen?

Tractaments amb hidroxiapatita càlcica: quan es recomanen?

La hidroxiapatita càlcica, igual que l’àcid hialurònic, es fa servir en la medicina estètica com una substància de farciment dèrmic. És a dir, s’infiltra a la pell per estimular la producció de col·lagen i aconseguir un efecte lífting immediat i durador.

Entre les tècniques antiaging sense cirurgia, un dels tractaments estrella són els farciments amb hidroxiapatita càlcica, que aconsegueix un lífting durador i immediat, a més d’augmentar el volum a les zones desitjades. Entre les més habituals, el pòmul o els solcs nasogenians.

En el camp de l’estètica, la hidroxiapatita càlcica (CaHA), un producte patentat per Radiesse®, es compon d’unes petites partícules d’aquest compost juntament amb un gel amb base d’aigua. Quan s’injecta sota la pell, s’omple i, en conseqüència, es produeix un augment del volum facial.

El farciment dèrmic amb Radiesse® es pot aplicar en diferents zones que estiguin afectades per arrugues, distensions o línies d’expressió. El rostre sol ser el més comú. És una alternativa simple i natural als tractaments intensius quan es volen tractar els senyals habituals de l’envelliment.

Beneficis dels farciments amb hidroxiapatita càlcica

La hidroxiapatita càlcica és un material biocompatible o, el que és el mateix, un component que es troba a l’organisme de manera natural. Per això, els farciments amb aquesta substància són àmpliament tolerats per part dels pacients i no ocasionen reaccions al·lèrgiques.

També és biodegradable, així que s’adapta bé a les necessitats estètiques del rostre, que solen anar canviant.

El tractament amb el lífting d’hidroxiapatita càlcica fa que les línies d’expressió del rostre, per exemple, se suavitzin i s’atenuïn. El lífting amb hidroxiapatita càlcica és un tractament revolucionari en la medicina estètica, segur i amb resultats naturals.

El lífting amb hidroxiapatita també permet:

 • redefinir l’oval facial
 • pronunciar els pòmuls
 • reconstruir el pont del nas
 • camuflar protuberàncies al nas
 • millorar la flacciditat a les galtes i al coll
 • guanyar fermesa al mentó
 • allisar la línia de la mandíbula
 • rejovenir el rostre
 • estimular la producció de col·lagen
 • omplir les ulleres fosques
 • aportar elasticitat a la pell

Com s’aplica?

Aquest tipus de lífting no invasiu es porta a terme per mitjà de microinjeccions que són pràcticament indolores. A més, prèviament s’aplica crema anestèsica, per evitar possibles molèsties. Aquestes petites injeccions també es poden aplicar amb la tècnica de la cànula, per ajudar a estimular la producció de col·lagen. Finalment, es fan massatges a la zona tractada.

Com que són injeccions subcutànies, el gel no és únicament un farciment, sinó que penetra en l’epidermis i s’hi va assentant a l’interior. Amb això s’aconsegueix un efecte corrector dels senyals de l’envelliment i les línies d’expressió a curt termini, però també es millora la qualitat de la pell a mitjà termini.

Després de les injeccions, aquest material biocompatible no migra cap a altres zones del cos. De fet, amb el pas del temps les micropartícules que conté el farciment d’hidroxiapatita càlcica es degraden de manera natural i el cos les metabolitza.

Resultats immediats i duradors

Aquesta tècnica no invasiva antiaging garanteix resultats des de la primera sessió. Tot i que no sempre s’aconsegueixi el resultat final amb una sessió, sí que és cert que les sessions amb aquest farciment tenen un efecte visible immediat. A més, el pacient pot tornar a fer la seva vida habitual després de la sessió.

Això sí, la durada d’aquests efectes depèn de diversos factors, com ara l’edat del pacient, la zona tractada i el tipus de pell. Generalment, els efectes duren entre un i dos anys, després de l’aplicació.

Cures posttractament

Un altre dels grans avantatges d’aquest tractament poc invasiu i ràpid és que necessita poques cures després de les sessions. Per això, és un dels tractaments estètics més sol·licitats per recuperar la lluminositat i la joventut del rostre sense cirurgia.

De totes maneres, els especialistes, en aquest sentit, recomanen, en el posttractament:

 • Evitar l’exposició prolongada al sol
 • Aplicar fred si s’inflama la zona tractada
 • No maquillar-se durant les sis primeres hores després de la sessió
 • Fer massatges a la zona tractada després de 24 hores i cada 4 hores

Dr. Isidre Martí
Clínica estètica Atlàntida

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.