Actualment esteu veient <strong>Aquestes són les cirurgies mamàries més comunes</strong>

Aquestes són les cirurgies mamàries més comunes

Quan es parla de cirurgies mamàries, una de les intervencions més populars és l’augment de pit amb pròtesis o implants. Però hi ha molts més tipus de procediments, que poden donar solució a les necessitats individuals de cada pacient.

Actualment, moltes dones (i homes) tenen el desig, i a vegades la necessitat, de modificar-se les mames, tant per augmentar-ne o disminuir-ne la mida com per reconstruir-ne una part. Per això és important informar-se bé de tots els avantatges i els desavantatges dels possibles tractaments. El cirurgià plàstic és l’especialista que pot recomanar la millor intervenció per resoldre les necessitats de cadascun.

Algunes cirurgies es fan amb una finalitat estètica, com ara l’augment de pit, però d’altres per qüestions de salut, com ara una operació de reconstrucció després d’un càncer o per un dolor crònic d’esquena.

Què es pot aconseguir amb una cirurgia mamària?

Amb la cirurgia mamària es poden resoldre problemes de flacciditat de la pell a causa del pas dels anys, reduir el mal d’esquena si es tenen unes mames molt grosses, millorar la forma del pit o reconstruir el mugró després d’un tractament mèdic.

Però, en realitat, aquest tipus de cirurgies plàstiques de les mames, a vegades, va més enllà de l’estètica. També són procediments que permeten millorar l’autoestima i la qualitat de vida dels pacients. El pit és una part molt significativa del cos, sobretot per a les dones, i no sentir-se còmoda amb aquesta zona pot provocar problemes de confiança i de seguretat en una mateixa.

Cirurgies mamàries més habituals

Actualment, hi ha molts procediments de medicina estètica per solucionar diversos problemes relacionats amb les mames. Alguns en corregeixen el volum o la forma, d’altres reconstrueixen el mugró o l’aurèola.

Cada dona presenta una sèrie de característiques als pits que responen a unes necessitats quirúrgiques diferents. Entre les cirurgies mamàries més comunes, destaquen:

  • Mamoplàstia d’augment de pit amb pròtesi. És possible augmentar el volum i la forma dels pits mitjançant pròtesis. Hi ha moltes classes de pròtesis, en funció del volum i de la forma, i diferents vies d’abordatge (arèola, solc o aixella). Aquest tipus d’operació es coneix com a mamoplàstia d’augment. Per tal de valorar la pròtesi ideal per a cada pacient es tenen en compte múltiples paràmetres, com ara la forma del cos, l’amplada del tòrax o la posició de la mama.
  • Mamoplàstia de reducció. La mamoplàstia de reducció és la cirurgia i el procediment que permet reduir la mida del pit, elevant-lo i harmonitzant-ne la forma. L’objectiu és aconseguir reduir la mida dels pits perquè estiguin proporcionats amb la resta del cos i conferir-los una forma agradable i bonica. Hi ha molts procediments per dur a terme aquesta cirurgia plàstica de reducció de pits, però, en síntesi, tots busquen el mateix: elevar l’arèola i el mugró i reduir la mida de la mama.
  • Reconstrucció mamària. Té l’objectiu de crear un pit d’aspecte natural semblant al que la dona lluïa abans de les operacions o els tractaments mèdics. Gràcies a aquesta cirurgia mamària, s’elimina la necessitat d’aplicar una pròtesi de farciment, cosa que permet portar peces de roba que no serien possibles sense la reconstrucció. Generalment, per acabar aquest procés de reconstrucció cal fer unes quantes intervencions. Aquest tipus de cirurgia plàstica sovint deixa cicatrius. Gran part de les vegades, solen desaparèixer amb el pas del temps. Les tècniques més noves relacionades amb aquesta cirurgia mamària també han reduït la quantitat (i l’aspecte) de les cicatrius.
  • Mastopèxia. Aquesta cirurgia plàstica d’elevació de pits està indicada per a les dones que es volen restaurar el pit (elevació, mida i contorn), que està afectat per una pèrdua de volum de greix després de l’embaràs i el part, o de l’aparició de ptosi mamària. Per tant, és una cirurgia mamària perfecta per a dones que tinguin els pits caiguts, flàccids o no simètrics. I això pot passar tant en pits grossos com petits.
  • Ginecomàstia o engrandiment patològic d’ambdues glàndules mamàries en l’home. Amb aquesta operació de cirurgia estètica, s’aconsegueix reduir el pit dels homes. Aquest tractament treu greix i teixit glandular de les mames i, com a resultat, l’home aconsegueix un tòrax més contornejat, ferm i pla. El cirurgià decidirà sempre la tècnica més adequada (liposucció, mastectomia…) per a cada pacient.

Dr. Isidre Martí
Responsable de clínica estètica Atlàntida

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.