Actualment esteu veient Tipus de taques a les mans

Tipus de taques a les mans

Puc fer desaparèixer les taques de les mans?

Les mans són una de les parts del cos que abans deixa entreveure el pas del temps. El pas dels anys o abusar del sol sense protecció pot fer que les mans deixin de veure’s suaus i llises i que, en canvi, presentin diverses taques. Per a moltes persones, són antiestètiques. Es poden eliminar?

Les taques a la pell, generalment, són un símptoma de l’envelliment prematur de la pell. A més, fan que la pell es vegi desigual i apagada. Una de les zones on, possiblement, abans apareixeran aquestes taques és a les mans, ja que aquesta part del cos és molt fina i sempre està exposada a factors externs com el sol. I, en la majoria de casos, no se li presta prou atenció.

Aquest excés de pigmentació es deu a un augment de melanina, que és el component que protegeix la pell del sol de manera natural. Tot i que les taques poden aparèixer a qualsevol edat, són més freqüents a partir dels 40 anys, ja que la pell porta una acumulació d’exposició solar d’uns quants anys.

Com es poden cuidar les mans

Per endarrerir l’envelliment en aquesta part del cos, es recomana:

 • Fer servir protecció solar diàriament a les mans
 • Hidratar i nodrir la pell amb cremes de mans específiques
 • Fer servir mascaretes vitaminades de manera regular
 • Si hi ha alguna cicatriu, herpes o cremada a la mà, cobrir-la amb pegats per evitar que s’enfosqueixin
 • Rentar-se les mans amb aigua tèbia i sabons neutres

Tipus de taques a les mans

A les mans poden aparèixer diferents tipus de taques. Entre les més habituals hi ha:

 • Taques de l’edat: es deuen a l’envelliment natural de la pell i solen ser petites i de tons marrons.
 • Lentígens solars: surten a causa d’una exposició abusiva al sol i sense protecció. S’assemblen molt a les pigues.
 • Melasma: usuals a la cara, també poden sortir a les mans i són conseqüència de l’augment de melanina a la pell. Canvis hormonals, com ara un embaràs, herència genètica o la presa d’alguns medicaments solen estar relacionats amb aquestes taques.
 • Taques blanques: solen ser petites i aparèixer quan s’arriba al límit màxim d’exposició al sol a la pell.
 • Vitiligen: aquesta malaltia causa taques blanques per tot el cos, mans incloses.

Es poden eliminar les taques de les mans?

En la majoria dels casos, aquestes lesions pigmentades només són una preocupació estètica; tot i que, en d’altres, poden ser un símptoma d’una malaltia més greu. Per això, és important que, abans de començar cap tractament, un metge especialitzat faci el diagnòstic.

No totes les taques es poden tractar, però en general sí. Les taques fosques responen molt bé als tractaments despigmentants.

 1. Es poden eliminar les taques de les mans de manera senzilla mitjançant làsers específics per a aquesta problemàtica. Les tècniques làser d’última generació són molt eficaces.
 • També, sobretot per tractar el melasma, es pot optar per un píling formulat amb àcids i substàncies despigmentants com la vitamina C.
 • Finalment, els tractaments amb plasma permeten eliminar lesions i taques de la pell en zones com les mans. Aquesta tècnica ofereix la possibilitat d’eliminar-les sense patir cap dany cutani. Les taques desapareixen deixant la pell intacta i amb un to uniforme.

El làser per tractar les taques

Les clíniques medico estètiques tenen diferents tipus de làser d’última generació amb què, de manera molt efectiva, poden fer desaparèixer les taques de les mans, fins i tot dels braços.

Els tractaments estètics de làser d’última generació, basats en llum i làser, eliminen aquestes lesions tractant la melanina de la zona enfosquida i revelant una pell de to uniforme i lliure d’imperfeccions.

Per exemple, la llum polsada intensa (IPL) és una tècnica làser que emet una llum no coherent, de gran espectre. Amb aquest làser es poden tractar lesions pigmentades, lesions vasculars, a més de fer un foto rejoveniment o una depilació.

 • Abans de la sessió làser no s’ha de prendre el sol.
 • Durant el tractament, el pacient ha de fer servir ulleres protectores.
 • És possible que mentre es fa la sessió, la persona noti un lleuger acalorament a la zona.
 • És un tractament molt ràpid i els pacients es poden incorporar immediatament a la seva activitat.
 • En alguns casos, la pell es resseca i s’escata, els primers dies.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.