Actualment esteu veient En què consisteix la reducció mamària masculina

En què consisteix la reducció mamària masculina

Els homes també es poden reduir el pit?

La reducció mamària masculina existeix i és una intervenció dissenyada per eliminar el teixit mamari engrandit que es coneix com a ginecomàstia. Tot i que no és comú sentir parlar d’aquest problema, en realitat afecta un 40-60% dels homes.

El terme ginecomàstia deriva de la paraula grega que es fa servir per definir ‘mames similars a les de la dona’. Certes drogues o medicaments –i alguns problemes mèdics com ara el sobrepès– poden estar units al sobredesenvolupament de la mama masculina.

A més, a partir dels 50 anys, hi ha un augment fisiològic de la glàndula mamària en la majoria dels homes. Normalment, aquests engrandiments són conseqüència de canvis en els nivells hormonals, tot i que també hi ha altres causes, com ara la malaltia hepàtica o l’abús d’alcohol.

En alguns casos, especialment en adolescents i nadons, les mames grans són reversibles de manera espontània, però en la majoria dels casos requerirà una intervenció quirúrgica. Així, doncs, per als homes preocupats per l’aspecte, la reducció de la mama pot ser útil. Aquesta tècnica de medicina estètica cada cop es demana més i està deixant de ser un tema tabú.

Qualsevol home es pot reduir els pits?

La ginecomàstia és una operació recomanada si:

 • Hi ha una quantitat significativa d’excés de greix als pits
 • Els pits pengen com a resultat de l’excés de teixit mamari
 • Les arèoles són massa grosses o els mugrons són massa amples
 • S’aprecia asimetria del pit
 • Hi ha excés de pell als pits que s’enfonsa
 • L’home se sent avergonyit pel pit

Contràriament, aquesta operació estètica es desaconsella en:

 • Pacients amb sobrepès o obesos
 • Pacients que prenguin alcohol en excés
 • Pacients que fumin derivats de l’haixix
 • Pacients que prenguin esteroides anabolitzants

En què consisteix la reducció mamària masculina?

La cirurgia de reducció del pit masculí o ginecomàstia redueix la mida dels pits masculins i es fa sota anestèsia general. Per aconseguir els objectius marcats, es poden fer servir, a més, diferents tècniques quirúrgiques, en funció de la causa de la ginecomàstia del pacient.

 • 1. Liposucció. S’extirpa el greix del pit, però no el teixit de la glàndula mamària. Per retirar el greix amb la liposucció s’introdueixen cànules molt petites en zones estratègiques perquè les cicatrius resultants siguin mínimes i, amb el pas del temps, gairebé imperceptibles. 
 • 2. Mastectomia. S’extirpa quirúrgicament la glàndula mamària. Aquesta cirurgia, sovint, es fa només amb petites incisions. L’abordatge es fa a través de la incisió periareolar, per la qual cosa la cicatriu queda dissimulada, en coincidir amb el canvi de color de l’arèola. 
 • 3. Amb la combinació de les dues tècniques anteriors. És habitual en pacients que, a més de teixit mamari, també tenen gran quantitat de greix a les mames. 

Sempre serà el cirurgià qui valorarà cada cas i aconsellarà al pacient la tècnica més adequada per aconseguir una mama masculina plana i un tòrax ferm i ben contornejat.

Com és el postoperatori?

Tant si l’escissió ha estat amb bisturí com amb liposucció, el pacient sentirà algunes molèsties uns quants dies, després de la cirurgia. Tot i això, es poden controlar amb la medicació que prescrigui el cirurgià.

També és habitual que aparegui una certa inflor, que, amb les setmanes, anirà disminuint. Per reduir la inflamació també s’aconsella portar una peça elàstica durant un quant temps.

Es recomana tornar a l’activitat normal de manera progressiva i, sobretot, no fer moviments bruscos amb els braços i les espatlles, almenys els primers dies després de la cirurgia. D’altra banda, cal evitar l’exposició al sol de les cicatrius com a mínim els sis primers mesos. A més, les tres o quatre primeres setmanes després de la intervenció no s’han de fer exercicis pesants.

Resultats permanents Els resultats d’una reducció mamària en homes són significatius i permanents. Si les expectatives del pacient són realistes, els canvis seran bons i estarà satisfet amb el seu nou aspecte. El resultat final pot trigar uns quants mesos a veure’s, fins que tota la inflamació hagi desaparegut.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.