Actualment esteu veient Cabells espectaculars en quatre passos ben senzills

Cabells espectaculars en quatre passos ben senzills

Actualment, l’àmplia gamma de productes destinats a la cura capil·lar permet que, en pocs minuts i sense sortir de casa, aconseguim uns cabells espectaculars o un canvi de look impactant. Només cal saber quin tipus de productes hem d’adquirir i quins passos cal seguir per obtenir els millors resultats. T’expliquem com lluir uns cabells sans i cuidats portant a terme gestos bàsics i senzills, a l’abast de tothom.

  1. Aplicar color

Posar color als cabells no havia estat mai tan senzill. Els tints d’última generació adopten forma de xampú, es poden aplicar amb un senzill massatge i actuen en pocs minuts, sense necessitat d’estar-se amb el producte als cabells hores i hores. Així mateix, moltes de les fórmules actuals s’elaboren amb substàncies hipoal·lèrgiques i permeten que les persones amb el cuir cabellut sensible puguin gaudir de la coloració a casa sense el risc de presentar reaccions al·lèrgiques.

Com que l’oferta de tints és molt extensa, el més idoni és optar pel producte que més ens convingui, tenint en compte el to de la nostra pell, l’efecte desitjat (brillantor, reflexos, blens, durada, etc.) i la forma d’aplicació.

  1. Una rentada adient

Si el nostre canvi de look no implica l’aplicació d’un tint o un bany de color, la rentada dels cabells sempre sol ser el punt de partida per aconseguir un aspecte radiant.

  • És molt important triar productes de qualitat per a la higiene dels cabells i del cuir cabellut que, a més d’eficàcia, garanteixin la seguretat. I és que, si patim alguna afecció capil·lar –com ara dermatitis seborreica, alopècia, sequedat o caspa–, fer servir un xampú o un condicionador inadequats ens pot agreujar el problema. En aquests casos, el més aconsellable és preguntar al dermatòleg quins productes són els més indicats i amb quina freqüència els hem de fer servir.
  • Un bon rentat consisteix a aplicar aigua temperada i dues ensabonades (en tots dos casos, hem de fer un suau massatge en el cuir cabellut i deixar actuar el xampú un parell de minuts). Posteriorment, ens hem d’assegurar de retirar tot el xampú, i, per eixugar els cabells, hem de fer servir una tovallola suau, que amari la humitat.
  • Pel que fa a la periodicitat, els experts desaconsellen rentar-se els cabells cada dia. Expliquen que el més idoni és fer-ho només quan estan realment bruts. En cas contrari, les persones amb els cabells greixosos poden notar com els incrementa la producció de greix (i els cabells se li poden tornar més oliosos i difícils de pentinar), i les que presenten els cabells secs poden sentir que se li tornen més trencadissos i el cuir cabellut més tibant. Per norma general (i sempre en funció de les necessitats de cada persona), el més idoni és rentar-se els cabells cada dos o tres dies.
  1. Assecada: a l’aire o amb l’assecador?

Encara que el millor és deixar que els cabells s’eixuguin a l’aire, de manera natural, a vegades és imprescindible fer servir un assecador (quan tenim pressa, si fa fred o si volem donar una forma concreta al pentinat). En aquests casos –encara que mantinguem l’assecador a una distància prudencial– és molt important protegir els cabells de les altes temperatures. Per fer-ho, hem d’aplicar un producte protector de la calor, que també podem fer servir quan fem servir els arrissadors o les planxes allisadores.

Abans d’aplicar-lo, hem d’enretirar l’excés d’humitat amb una tovallola i desembolicar els cabells, floc a floc, amb una pinta.

  1.  Pinta o raspall?

Cada tipus de cabells requereixen que es faci servir una eina diferent. Generalment, els cabells arrissats o ondulats, per mantenir l’elasticitat i la forma, s’han de pentinar amb una pinta de pues amples, separades i llargues. Els cabells fins i llisos, en canvi, es poden raspallar sense dificultat. En qualsevol cas, el pentinat ha de ser suau, i ha de començar a les arrels (sense exercir gaire pressió sobre el cuir cabellut) i acabar a les puntes. Si hi ha algun embolic, el més aconsellable és separar els cabells en diferents flocs i, a poc a poc, anar-los pentinant, sense donar estrebades que els puguin trencar.

No ho oblidis…

  • Una aposta per la higiene. Moltes vegades, per lluir una cabellera radiant només cal rentar-se bé els cabells i deixar-los eixugar de manera natural. Fer servir productes com ara gomines, laques o fixadors per dissimular uns cabells bruts pot deteriorar la nostra imatge notablement.
  • Nutrició i hidratació. Les cures externes del cuir cabellut són molt importants per aconseguir un bon aspecte, però també ho són les cures internes. Per tenir uns cabells sans, brillants i resistents és imprescindible seguir una dieta equilibrada (rica en vitamines i minerals, presents als aliments naturals) i hidratar l’organisme correctament (beure, com a mínim, uns dos litres de líquid, com ara aigua, sucs o infusions, al dia).

A més, és essencial que et protegeixis els cabells de les agressions externes, com ara els raigs solars, el vent, la humitat o les altes temperatures. Alguns productes específics t’ajudaran a mantenir l’estructura dels cabells en bones condicions. El dermatòleg t’aconsellarà quins són els més indicats per als teus cabells.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.