Actualment esteu veient Com aconseguir unes celles harmonioses?

Com aconseguir unes celles harmonioses?

La funció natural de les celles –com la de les pestanyes– és protegir els ulls de possibles agents externs. Es tracta d’una part del cos emmotllable que, a més, ens imprimeix un determinat caràcter a l’expressió facial.

De seguida ens venen al cap imatges de polítics amb les celles extremadament marcades, rostres d’artistes amb unes celles subtils i sensuals o la imatge de coneguts amb unes celles que són un dels seus trets definitoris. I és que aquesta part del cos exerceix de marc per a la cara i, si la forma està ben triada, harmonitza les faccions de cada persona.

Estils i tendències

Tal com passa amb quasi tots els aspectes de la moda, actualment hi ha tantes tendències i estilismes com ens puguem imaginar. Amb el maquillatge i la depilació passa el mateix: totes les idees són vàlides.

Pel que fa a la cura de les celles, tot i que en temps passats sí que han existit tendències molt marcades (fa unes dècades, per exemple, es portaven les celles extremadament primes), avui, lluir unes celles amples i poblades, fines i llargues o molt corbades depèn del gust de cadascú. Tot i així, cal tenir en compte que optar per una forma o una altra pot determinar la nostra expressió, endurint-la o suavitzant-la, atorgar més intensitat a la mirada o realçar les faccions, especialment els pòmuls, la forma dels ulls, el front i el nas .

  • Gruix i llargada: Cada persona ha de trobar la forma que li escaigui més. Per a això, cal tenir en compte factors com la distància entre la parpella i la cella, el tipus de pentinat (si porta serrell o no), la prominència dels pòmuls o del nas i la mida i la profunditat dels ulls. Les persones amb ulls grossos poden lluir celles llargues. Tot i això, les que tinguin els ulls petits haurien d’optar per celles que no sobrepassin la llargada de l’ull, per evitar empetitir-los encara més. De la mateixa manera, unes celles poblades endureixen l’expressió, mentre que les celles primes poden matisar un front petit.
  • Arc: La forma i la curvatura de les celles determina la nostra expressió. Hi ha persones que opten per depilar-se-les en forma de V invertida, d’altres les prefereixen rectes i hi ha gent que es decideix per un punt intermedi. La curvatura de les celles pot ser natural (si en depilar-les es manté la seva forma original) o manipulada (quan se’ls dona forma per crear un nou arc). Per exemple, les persones amb les parpelles petites poden dissimular aquest tret arquejant la cella a la meitat de l’ull. Amb tot, sempre que s’intenti canviar-ne la forma cal ser prudent o posar-se en mans d’un professional.

Trucs i idees

Abans de donar forma a les celles, es recomana pentinar-les cap amunt i cap enfora. D’aquesta manera és més senzill determinar quins pèls s’han d’eliminar.

Hi ha persones que es depilen les celles amb cera, tot i que alguns especialistes recomanen fer servir les pinces, per diversos motius: permeten ser més precisos, minimitzen el risc d’equivocar-se i el seu ús és més còmode. A més, les estrebades per eliminar la cera contribueixen que el múscul de la parpella es torni flàccid i perdi l’elasticitat, ja que es tracta d’una zona altament sensible.

Encara que ens depilem les celles a casa, és aconsellable recórrer a un professional dues o tres vegades a l’any, perquè els doni la forma adequada i només hàgim de fer-ne el manteniment.

El maquillatge (llapis específics del mateix color que les celles) pot dissimular petits errors comesos en la depilació. També hi ha ombres i perfiladors que permeten definir o omplir les celles si són molt fines.

Algunes recomanacions

Aquestes són algunes coses que has de tenir en compte per mantenir unes celles boniques i cuidades:

  • Primer cop: Amb una mica d’habilitat, nosaltres mateixos podem mantenir la forma de les celles. El més recomanable és recórrer a un professional la primera vegada, perquè dissenyi la forma que harmonitza millor les nostres faccions –i perquè ens ensenyi com ens les hem de depilar a casa–, i, a partir d’aquí, ens les podem anar retocant a mesura que passa el temps.
  • Estris: Cada persona pot fer servir el mètode que prefereixi per depilar-se les celles. Els més utilitzats són la cera (per a la qual cal molta precisió) i les pinces (ideals per a petits retocs del dia a dia). D’aquesta manera, en funció de la tècnica que triem, necessitarem cera –en papers depilatoris o líquida–, pinces, una crema hidratant per aplicar després de la depilació i, òbviament, un mirall.
  • Bossa: Unes pinces i un mirall petit gairebé no ocupen espai. No sabem mai quan els podrem necessitar, així que no està de més portar-ne a la bossa.
  • Intactes: Alguns trucs ens permeten que les celles estiguin intactes. Una mica de laca, cera, gomina, vaselina o escuma evitarà que les celles se’ns despentinin.
  • Forma: Lluir unes celles fines, espesses o corbades depèn del gust de la persona, però també de la moda del moment. Amb tot, avui hi ha tantes tendències com gustos i s’accepten tota mena de dissenys.

Les celles ressalten i potencien la mirada. Tenen més importància del que solem pensar, ja que són un tret molt característic i identitari del rostre. No te n’oblidis i perfecciona-les al teu gust!

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.