Actualment esteu veient Et desmaquilles correctament?

Et desmaquilles correctament?

Eliminar les restes de maquillatge, així com les impureses acumulades al llarg del dia, hauria de ser un hàbit diari ineludible. I és que netejar el nostre rostre amb els productes adequats és essencial per obtenir una pell sana i radiant i evitar l’aparició d’imperfeccions com granets o porus obstruïts.


El nostre ritme de vida mogut, el cansament després d’una jornada esgotadora, la manca de temps o simplement un descuit són alguns dels motius pels quals moltes vegades ens saltem el procés de desmaquillatge. No obstant això, hem de recordar que, per lluir un aspecte sa i una pell llisa i saludable, hem d’adquirir l’hàbit de rentar-nos la cara com a mínim dues vegades al dia, una al matí i una altra a la nit, abans d’anar a dormir. Per aquest motiu, el desmaquillatge és una cosa essencial, que no hem d’obviar, ja que la nostra pell necessita estar lliure d’impureses per respirar i recuperar el seu benestar.


Un acte indispensable

Durant el dia, la pell va acumulant pols, brutícia i residus derivats de la contaminació, que poden passar factura a la nostra dermis, afavorint l’aparició de barbs, grans i altres imperfeccions.

A poc a poc, la pell va perdent lluminositat i es deteriora la regeneració cel·lular, el que causa un envelliment prematur del nostre rostre. Per evitar-ho, és imprescindible dur a terme una neteja òptima de cara i coll quan ens llevem al matí i a l´hora d´anar a dormir, sobretot si seguim algun tractament o si fem servir cremes hidratants, nutritives o reparadores, ja que tots aquests productes de cosmètica facial s’han d’aplicar sobre la pell de la cara neta.


Com aconseguir la neteja perfecta

Actualment existeixen desmaquillants de tota mena: en gel, sabó, llet o crema. Els anomenats d’última generació presenten textures innovadores i tenen una alta eficàcia, i ajuden a recuperar l’esplendor i la frescor natural de la pell.

Per fer una neteja precisa i en profunditat, fregarem la pell suaument i en cercle amb els dits impregnats de desmaquillant (especialment si és en crema). Si utilitzem un producte a base d’aigua, podem fregar el producte prèviament amb les mans per generar escuma i aplicar-lo sobre el rostre humit. D’aquesta manera, s’aconsegueix un millor esbandit.

Així mateix, si el nostre desmaquillant és en llet, encara que l’habitual és utilitzar un cotó, també podem fer servir les nostres mans per aplicar-lo: fregant-lo una mica amb les mans aconseguirem escalfar-lo i obtindrem un resultat més eficaç.

En tots els casos, és molt important tenir en compte els moviments que realitzem quan apliquem els productes a la pell en el procés de desmaquillar-nos. D’aquesta manera, aplicant moviments ascendents, del coll al front, aconseguirem estimular la microcirculació.

Tipus de desmaquillants

Hi ha múltiples desmaquillants per netejar la cara i el coll segons cada classe de pell. Per exemple, les llets i cremes estan indicades per a les pells més sensibles i seques; mentre que els desmaquillants a força d’aigua són aptes per a tot tipus de pell. Si la nostra pell és molt grassa, l’idoni és utilitzar un gel i fer una neteja setmanal complementària amb un sabó específic. Les tovalloletes, per la seva fàcil i còmoda utilització, són perfectes per portar-les a la bossa de mà o emprar-les quan ens anem de viatge.


Productes per a zones sensibles

Els ulls i el seu contorn són una part notablement més sensible que la resta de la cara. Alguns sabons, cremes o llets desmaquillants poden resultar massa agressius, per la qual cosa és recomanable utilitzar productes més suaus i respectuosos amb la pell com són els específics per a aquestes zones. A més d´això, treure el maquillatge que s’utilitza per als ulls -ombres de colors, màscares de pestanyes, delineadors, entre d’altres- sol ser més costós, sobretot si hem utilitzat maquillatge “waterproof” (resistent a l’aigua), per al qual necessitarem un producte específic.


El tònic

Després de la neteja de la cara amb un producte desmaquillant hem d’aplicar un tònic per eliminar les possibles restes o impureses que hagin pogut quedar a la pell. L’ideal és aplicar-lo amb un cotó, com s´aclareix el desmaquillant. Avui en dia, les marques de cosmètica ofereixen una àmplia gamma de tònics que, a més de perfeccionar la neteja de la nostra cara, poden actuar com a tractament, ja sigui amb una fórmula antiacne, amb efecte antigreix, amb elements antienvelliment o amb acció reafirmant.

Eliminar les restes als llavis

Encara que ja no es noti el labial o bàlsam, és important també netejar els llavis en el moment de desmaquillar-se. Si bé gran part del producte ha desaparegut al llarg del dia, en general, solen quedar rastres que no són tan visibles. Per a això, es pot fer servir una mica d’oli o crema netejadora en un cotó i fregar-lo amb cura des de la comissura fins a l’interior.


I en el cas de les pestanyes?

Les pestanyes acostumen a patir quan les desmaquillem. És cert que es van regenerant, però si no les cuidem correctament, poden caure i trencar-se amb molta facilitat. Com aconseguir unes pestanyes sanes, fortes i maques? Recorda aquests consells:

  • Aplica correctament màscares de pestanyes (millor si tenen efecte protector). Si abusem de la màscara de pestanyes i després no desmaquillem correctament els ulls, és possible que les pestanyes quedin resseques i es debilitin.
  • Desmaquilla les pestanyes amb cotó. De vegades el més fàcil és el més efectiu. Tan sols necessitarem un parell de cotons i un desmaquillant d’ulls bifàsic.
  • Aprèn a desmaquillar bé els ulls. Cal anar amb compte amb la pressió que s’exerceix sobre les pestanyes quan ens estem desmaquillant. El cotó s’ha de col·locar sobre l’ull sense moure´l durant uns quants segons: després farem suaus moviments en una sola direcció, de manera que evitarem arrossegar les restes del maquillatge a altres parts. Cal repetir l’operació en l’altre ull amb un cotó nou i emprant més producte.
  • És important no oblidar-se de les pestanyes inferiors, sobretot quan fem servir delineadors de llarga durada. Cal insistir fins que no quedi cap resta en el cotó.

Opta sempre per productes de qualitat, que respectin el pH de la pell.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.