Actualment esteu veient I tu, tens cura dels teus llavis?

I tu, tens cura dels teus llavis?

Per aconseguir un somriure perfecte, d’aspecte saludable i sensual, no n’hi ha prou amb aplicar color o lluentor als nostres llavis. El contorn de la boca i els llavis són unes zones extremadament sensibles, per això l´ideal, especialment en èpoques de fred, molta calor o humitat, és protegir-les correctament i, si apareix alguna afecció, tractar-la amb productes específics.

A més d´això, amb l’arribada de la COVID-19, ens hem vist obligats a emprar mascaretes diàriament. Per sortir al carrer, per comprar, quan quedem amb els amics o fins i tot a la feina, s’han convertit en una peça més de la nostra indumentària. Algunes persones poden arribar a utilitzar-les diverses hores al dia, amb el que això suposa per a les zones que queden cobertes. La calor, el frec i la humitat que es crea de vegades sota la mascareta pot arribar a provocar problemes a la pell de la zona de la boca i els llavis. De quina manera podem tenir cura d´aquesta part del cos?

Cures per a una zona delicada

Per mantenir uns llavis sans i cuidats i mostrar el millor dels nostres somriures és imprescindible proporcionar-los les atencions que es mereixen. No n´hi ha prou amb aplicar un pintallavis o utilitzar un gloss diàriament: cal protegir-los dels factors perjudicials, reparar-los quan sigui necessari i cuidar-los especialment amb tractaments que permetin lluir-los en tota la seva esplendor.

Perquè l’envelliment, els canvis de temperatura, la manca d’hidratació, l’ús de la mascareta, la contaminació i fins i tot l’herència genètica són alguns dels factors que intervenen en el deteriorament dels nostres llavis. No obstant això, el sector cosmètic ens ofereix solucions realment efectives per protegir, prevenir i tractar aquesta delicada zona facial.

 • Protecció solar: Com la resta del cos, els llavis han de ser protegits dels rajos nocius del sol. Tant a l’estiu com a l’hivern (a la neu, per exemple), s’aconsella aplicar un protector labial amb filtre solar.
 • –      Hidratació i nutrició: Hi ha cosmètics que combaten la sequedat i l’aspror dels llavis. A més a més, redueixen i prevenen les escates i esquerdes produïdes per la falta d’hidratació, les inclemències meteorològiques (vent, fred, etc.) i els ambients ressecs (espais amb aire condicionat, per exemple). Els productes labials altament nutritius ajuden a tornar la elasticitat, el color, la turgència i el volum natural als llavis danyats. En molts casos, a més, activen i afavoreixen la regeneració cel·lular de la pell.
 • Volum extra: Tenir uns llavis voluminosos i carnosos està més de moda que mai. Alguns productes incorporen entre els seus components substàncies que exerceixen un efecte similar al del col·lagen, és a dir, omplen i aporten densitat a aquesta zona.
 • –      Desmaquillador: De la mateixa manera que llevem el maquillatge de la cara a la fi del dia, hem de netejar els llavis i eliminar les restes de carmí o perfilador que puguin quedar a la superfície. Per a això, s’ha d’emprar un cotó impregnat en llet desmaquilladora i, després, aplicar un tònic sense alcohol.
 • –      Antiarrugues: Hi ha bàlsams, cremes i locions que contribueixen a reduir les arrugues i les línies d’expressió que apareixen en el contorn dels llavis. Es tracta de productes que tenen com a objectiu deixar la pell amb un tacte vellutat i un aspecte uniforme.
 • –      Exfoliant: La pell del contorn de la boca i de la comissura dels llavis també s’ha de exfoliar. No obstant això, com es tracta de zones extremadament delicades, el producte que utilitzem ha de ser molt respectuós amb el cutis. Alguns cosmètics exfoliants incorporen agents cicatritzants.


Passos per a una cura diària

 1. El primer pas per aconseguir uns llavis sans i cuidats és netejar-los correctament. Coses tan senzilles com ara retirar correctament la pasta de dents sempre que ens rentem les dents o desmaquillar-se bé abans d’anar a dormir són accions essencials.
 • En cas de notar els llavis aspres o amb pell resseca, el recomanable és realitzar un bon peeling. Aquest és el millor aliat per a eliminar les cèl·lules mortes i estimular la regeneració dels teixits, tant del contorn de la boca com de les comissures i dels llavis pròpiament. No obstant això, s’ha de fer amb un producte específic per aquesta zona; en cas contrari, podríem danyar-la.
 • Després del peeling, podem aplicar un producte hidratant o nutritiu. Això ens ajudarà a prevenir la sequedat, les esquerdes i la descamació. De fet, l’ideal és tenir sempre a mà un bàlsam, crema o pintallavis amb aquestes característiques i anar-lo aplicant diverses vegades durant el dia.
 • Actualment també existeixen nombrosos productes cosmètics amb accions específiques per a aquesta zona. Alguns combaten les arrugues i els signes de l’edat (moltes cremes per al contorn dels llavis exerceixen una acció immediata, potenciant la regeneració cel·lular i protegint la zona de l’acció dels radicals lliures); altres, protegeixen dels rajos solars
 • D’altra banda, hi ha alguns exercicis que ajuden a mantenir en forma els músculs de la cara i, en concret, la zona dels llavis. Per exemple, inflar les galtes amb aire traient els llavis cap a fora i, després, desinflar-les a poc a poc. O obrir la boca el màxim possible i pronunciar la lletra “o”. Aquests moviments s’han de dur a terme de forma regular per obtenir bons resultats.

Tractaments per a uns llavis seductors

Sovint, amb la cura diària i les solucions cosmètiques existents no n´hi ha prou per aconseguir tenir els llavis desitjats. En aquests casos, es pot recórrer a tractaments estètics específics que aconsegueixen el resultat que es vol.

Un altre dels tractaments més habituals és el maquillatge permanent, indicat en moltes ocasions per corregir imperfeccions o asimetries i també per dissimular cicatrius. La micropigmentació de llavis se sol realitzar marcant més o menys el contorn, segons desitgi la persona, omplint la mucosa amb tons naturals i finalitzant amb efectes d’il·luminació per donar als llavis més o menys volum. D’aquesta manera es poden aconseguir uns llavis més gruixuts i sensuals, o reduir lleugerament les seves dimensions. També s’empra aquest recurs per solucionar les pèrdues del color natural; ja sigui per l’envelliment natural de la pell o per haver patit infeccions per herpes, per exemple, que sovint causen la decoloració dels llavis.


Entre els tractaments més sol·licitats, pels seus bons resultats, destaquen l’augment i perfilat dels llavis. Generalment s’aconsegueix mitjançant l’ús d’àcid hialurònic, un dels productes més utilitzats en medicina estètica. Aquesta és la millor opció per a aquelles persones que volen donar volum i aconseguir una remodelació labial. A l’hora d’optar per aquest tipus de solucions, és imprescindible posar-se en mans de professionals experts en la matèria. Amb la seva experiència i formació, podran assessorar sobre el millor tractament per aconseguir els resultats desitjats.

La hidroxilapatita càlcica és un altre tipus de farciment que estimula la producció de col·lagen. Aquest procés promou que la pell de la zona tractada generi col·lagen de forma progressiva. El seu farciment està indicat per suavitzar els trets facials, corregir cicatrius i pèrdues de volum. És per això que també es pot usar en zones com els plecs sublabiales.
Per aconseguir una millor expressió, a més dels llavis, cal prestar especial atenció a les comissures labials. Els fils tensors són una tècnica immediata de rejoveniment facial amb efecte lifting. Sense cirurgia, estimulen la producció de col·lagen, ajuden a combatre la flacciditat de la pell i tensen els teixits interiors, donant com a resultat una expressió més jovial i saludable.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.