Actualment esteu veient ISIDRE MARTÍ, DIRECTOR DE LA Clínica Estètica Grup Atlàntida

ISIDRE MARTÍ, DIRECTOR DE LA Clínica Estètica Grup Atlàntida

“Ens basem en la creació d’una cultura de seguretat clínica de gran qualitat”

Fa cinc anys, Grup Atlàntida va donar resposta a l’alta demanda de serveis d’estètica obrint la Clínica Estètica Grup Atlàntida. Es tracta d’un projecte multidisciplinari del qual el director, Isidre Martí, ens explica els valors principals: la màxima seguretat i qualitat.

La medicina estètica és una disciplina en creixement gràcies, en part, a les noves tecnologies i a productes que milloren la qualitat i la seguretat dels tractaments.

Clínica Estètica Grup Atlàntida inclou tres disciplines.

Exactament. El projecte, format per especialistes amb una llarga experiència professional, s’entén com una unitat multidisciplinària de medicina estètica, cirurgia estètica i medicina del benestar i de l’envelliment.

Tenim el desig de proporcionar un servei medicoquirúrgic que apliqui les tècniques necessàries per a la restauració, el manteniment i la promoció de l’estètica, la salut i el benestar.

Potser aquesta última àrea és la més innovadora al sector. Per què?

Ens encaminem cap a una medicina estètica integral, saludable i natural. És a dir, cap a tractaments que mantinguin i ressaltin la pròpia bellesa, però sota un marc de salut integral i una visió global de l’aspecte físic.

Per això, a l’Àrea de Medicina del Benestar i de l’Envelliment intentem optimitzar el procés de l’envelliment fisiològic. I, per fer-ho, ens basem en el benestar físic, social i mental amb la finalitat d’augmentar l’esperança de vida saludable i garantir la màxima qualitat de vida.

Actualment, la societat mostra un gran interès per la medicina estètica i arriba a la clínica amb molta informació. Quina funció hi tenen els professionals?

Els professionals han d’informar i resoldre totes les qüestions que ens plantegen els pacients, intentant aportar llum i veritat a tots els dubtes. Si cal, aclarint els punts que són fake news o llegendes urbanes.

És a dir, com a professionals hem d’exposar informació científica i veraç, i no informació pseudomèdica. A més, és important no crear mai expectatives que no es poden assolir i, el més important per a nosaltres –i la base de la nostra feina–, saber crear un vincle de confiança metge-pacient.

Per poder oferir aquest assessorament cal que els professionals s’actualitzin. Com es continua formant l’equip mèdic que encapçala?

El lideratge d’una UME pressuposa estar atent a cicles i conferències. I, de la mateixa manera, hem d’estar oberts a la innovació. Fonamentalment, perquè la medicina estètica és una disciplina en creixement en la qual, de manera constant, apareixen noves tecnologies i productes que permeten millorar la qualitat i la seguretat dels procediments i els processos, fent-los més satisfactoris per als nostres pacients.

És recomanable mantenir-se actualitzat per mitjà de cursos, congressos, tallers que es fan des de les universitats, associacions científiques i la indústria.

A més, gràcies a la seva àmplia experiència en el sector de la medicina estètica, ha participat en diferents publicacions de referència. Què espera aportar a aquestes investigacions?

Tinc la voluntat d’aportar coneixements sobre la qualitat assistencial, la seguretat clínica i la medicina basada en l’evidència. L’última participació que vaig fer, amb la Dra. Alícia Martínez, va ser en el 37è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Estètica, que es va dur a terme a finals de febrer. Hi vam impartir un curs pre-congrés on vam exposar un model de qualitat i seguretat clínica que vam dissenyar per a les unitats, els centres i les clíniques de medicina estètica.

Un dels valors clau de la Clínica Estètica Atlàntida és treballar amb la màxima seguretat, un aspecte que defineix com a fonamental i que, sens dubte, forma part de l’ADN de la unitat. Com entenen aquesta seguretat en el dia a dia?

Ens basem en la creació d’una cultura de seguretat. Per això, formem tots els nostres professionals, principalment els que intervenen directament en el procés assistencial, proporcionant-los les eines que permetin la seva feina de la manera més segura.

Per exemple, dins de la nostra seguretat, no atenem pacients sense una història clínica completa, informació adequada ni consentiments lliurats, ni donem d’alta ningú sense la documentació corresponent. També és indispensable per a nosaltres omplir el llistat de comprovació de seguretat abans de fer l’alta.

I, d’altra banda, sempre fem servir productes sanitaris estrictament registrats i amb mapa de traçabilitat.

Aquest compromís per la seguretat i la qualitat els ha dut a obtenir diversos reconeixements. Bureau Veritas Certification avala el sistema de gestió de la clínica i el web del Grup és mereixedor del segell WMA (Web Mèdica Acreditada), que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona. Què suposen per a vostès aquests certificats?

Signifiquen fer pública i visible la nostra aposta per la qualitat i la seguretat clínica. També suposen una estratègia clara de competitivitat en relació amb altres centres que no disposen d’aquests certificats de qualitat i seguretat.

Al final, com que l’usuari del servei és qui decideix en última instància, la nostra imatge de cara a ells es veu enfortida amb aquests reconeixements. Són certificats que afegeixen credibilitat i compromís, proporcionant als clients confiança i tranquil·litat. Tot plegat redundarà en la seva satisfacció.

El seu centre multidisciplinari continua completant la cartera de serveis i introdueix la revolucionària plataforma Harmony XL Pro d’Alma, que combina les últimes tecnologies de llum i làser. Seguint el camí de la qualitat i la seguretat què parlàvem: què els permet, en aquest sentit, el fet de treballar amb aquesta tecnologia?

Ens permet accedir a tractaments d’última generació, molt més segurs, eficaços i específics amb cadascun dels capçals dels quals disposa la plataforma. Des del rejoveniment facial fins a l’eliminació de taques pigmentades, vermellors, tatuatges, acne…

Finalment, una altra novetat tecnològica que han incorporat és HIFU, una de les aplicacions més eficients a l’hora del rejoveniment i la regeneració natural del teixit. Quins avantatges té aquest sistema davant dels tradicionals?

HIFU són les sigles angleses que fan referència a ultrasò focalitzat d’alta intensitat. És una tecnologia que fa servir l’ús d’ultrasons per aconseguir tonificar la pell i augmentar la producció d’elastina i col·lagen, dos components essencials perquè la pell estigui més tensa, llisa i tonificada.

Aquest aparell funciona amb l’aplicació d’un ultrasò que transmet energia i penetra en les capes més profundes de la pell de manera no invasiva. Els teixits no queden danyats i les molèsties són mínimes, només se sent una mica de calor, perquè aquesta tècnica fa un efecte lupa per poder treballar correctament i provocar la reparació dels teixits.

És un mètode perfecte per fer servir en tractaments facials, però també corporals, ja que els efectes ens poden ajudar a rejovenir la pell i esculpir la silueta. Les zones més recomanades per tractar amb HIFU són el rostre, el front, els ulls, el mentó i la papada. I, al cos, àrees que tendeixen a tenir greix focalitzat, com els flancs, l’abdomen, les cartutxeres o la cara interna de les cuixes.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.