Actualment esteu veient La importància de beure aigua per tenir cura de l’aspecte

La importància de beure aigua per tenir cura de l’aspecte

Aproximadament, un 70% del nostre cos és aigua, un element indispensable per mantenir-lo sa. Per tal l’organisme funcioni correctament, totes les cèl·lules i els òrgans en necessiten. L’aigua, a més d’eliminar toxines, ajuda a mantenir l’equilibri dels fluids corporals i, entre altres beneficis, ens millora l’aspecte.

Beure prou aigua al dia neteja l’organisme per dins i l’allibera de toxines. Més enllà d’aquests avantatges, però, ingerir aigua ajuda a regular la temperatura corporal, transportar les vitamines i les sals minerals que necessiten les cèl·lules, evitar el restrenyiment i lubricar les articulacions. A més, aquesta beguda és una gran aliada per lluir un bon aspecte físic. L’aigua ajuda a estar sa per dins i per fora.

Hidratació constant

Beure aigua ajuda, en molts casos, a perdre pes. Unit a una dieta equilibrada i sana, aquest bon hàbit ajuda a saciar l’organisme i, per tant, menjar menys i consumir menys calories. A la nit, és aconsellable beure un got d’aigua abans d’anar-se’n a dormir: així l’organisme es mantindrà hidratat durant les hores de son. I, a més, aquest últim got del dia evitarà que ens despertem amb set de matinada. És a dir, podrem descansar millor i dormirem les hores que el cos necessiti sense despertar-nos.

Paral·lelament, hidratar-se durant la pràctica d’exercici físic és una de les millors fórmules per maximitzar l’esforç i treure el màxim profit de l’activitat. Quan fem exercici, el cos perd aigua quan suem. Aquesta pèrdua d’aigua del cos pot tenir un efecte palpable, reduint la motivació i augmentant la sensació de fatiga o cansament. Per això, és vital reposar aquesta hidratació durant l’esport, a base d’aigua.

A més de la pràctica esportiva, l’aigua també és una gran aliada per combatre la cel·lulitis. Beure una quantitat d’aigua suficient al dia afavoreix que hi hagi una hidratació correcta, millora la circulació sanguínia, oxigena l’organisme i elimina toxines. Una fórmula perfecta per prevenir la pell de taronja!

De fet, la pell és un dels òrgans més difícils d’hidratar, per això és essencial beure les quantitats adequades cada dia. Una hidratació constant ajudarà a mantenir la pell més jove i saludable, afavorint-ne l’elasticitat. És a dir, l’aigua reposa els teixits de la pell, la hidrata i la fa més elàstica. Això es tradueix en una quantitat d’aigua suficient al cos, que ajuda a prevenir l’acne, les arrugues i altres senyals d’envelliment, com ara les ulleres.

I, si es vol lluir una cabellera llarga i sana, un dels consells més eficaços és beure i beure aigua. Es tracta d’un remei natural perquè els cabells presentin un aspecte saludable i brillant. A més, també n’afavoreix el creixement.

Beneficis de beure aigua

 • Mantenir l’organisme hidratat correctament
 • Optimitzar la funció renal
 • Prevenir possibles infeccions del tracte urinari
 • Ajudar a controlar (o perdre) pes
 • Maximitzar el rendiment mental i físic
 • Millorar l’aspecte dels cabells
 • Augmentar l’elasticitat de la pell
 • Mantenir la pell jove i minimitzar els signes d’envelliment
 • Reduir la cel·lulitis
 • Dormir i descansar millor

Quanta aigua hem de beure al dia?

Consumir prou aigua al dia és essencial per a la salut. Segons l’Institute of Medicine (IOM), els homes haurien de beure al dia uns 3 litres d’aquest element; les dones, aproximadament 2,2 litres.

De totes maneres, no hi ha un consens universal sobre la quantitat òptima, i és que les necessitats particulars varien i depenen de factors com l’edat, si hi ha malalties, el nivell d’activitat i moviment, la dieta que se segueix o el clima del lloc de residència. El més recomanable és beure prou líquid per no notar la sensació de set i afavorir que l’orina sigui transparent o de color groc molt clar, que és el símptoma que s’està ben hidratat.

La major part del consum d’aigua prové de l’aigua en si; és a dir, de la beguda. Però aquest element importantíssim per a la salut també es pot consumir per mitjà d’aliments, sobretot de fruites i verdures.

Consells per beure més aigua

 • Portar sempre a sobre una ampolla d’aigua
 • Beure un got d’aigua quan et lleves, abans d’esmorzar o de prendre el cafè
 • Prendre, com a mínim, un got d’aigua amb cada àpat
 • Beure un got d’aigua cada cop que facis una pausa a la feina o en les tasques
 • Portar sempre una ampolla que es pugui omplir quan es fa exercici
 • Beure aigua abans, després i durant l’exercici o la pràctica esportiva
 • Afegir fruita fresca a l’ampolla d’aigua per aportar-hi un nou sabor
 • Prioritzar les infusions als cafès
 • Posar alarmes al rellotge o al mòbil, o recordatoris a l’ordinador, la porta, la nevera…

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.