Actualment esteu veient Píling facial antiedat, la millor manera de renovar la pell

Píling facial antiedat, la millor manera de renovar la pell

El píling facial és un tractament estètic que consisteix en l’exfoliació de les capes superficials de la pell. Aplicant-lo s’aconsegueix renovar-la, hidratar el cutis i millorar les possibles taques que presenti la cara. També minimitza les arrugues, l’acne i la flacciditat cutànies. En general, la pell millora la consistència i el color es torna més uniforme.

El píling està especialment indicat en els casos següents:

  • Fotoenvelliment: es busca una pell més llisa, amb menys arrugues i línies d’expressió. Aquest tractament promou la renovació cel·lular i minimitza els efectes de l’exposició al sol.
  • Acne o cicatrius: amb el píling s’aconsegueix una pell més llisa i suau, i es redueixen els porus, les taques i les cicatrius.
  • Eliminació de taques: amb aquest tractament s’aconsegueix una pell més lluminosa i s’unifica el to global de la cara.

El píling és un dels tractaments de bellesa (i també de salut) més eficaços i sol·licitats, actualment. Té uns resultats extraordinaris, especialment pel que fa al tractament d’arrugues, cicatrius i taques.

En què consisteix un píling?

El píling facial se sol dur a terme en uns 30 minuts i, en general, és poc molest.

Generalment, el pacient que se sotmet a píling nota una lleugera sensació de picor o cremor, i pot experimentar un enrogiment de la zona tractada que, després de pocs minuts, va desapareixent. Sovint, després de l’exfoliació s’aplica una mascareta hidratant.

El píling és un tractament que es fa en cabina i no requereix hospitalització, de manera que no cal cap preparació prèvia complicada. La preparació dependrà, en gran part, del tipus de píling facial que s’hagi de fer i de les característiques de la pell que es vol tractar: a vegades, si l’especialista ho considera adient, la persona s’haurà de preparar la pell prèviament amb un tractament a base de cremes específiques.

El tipus de pell i el seu estat condicionaran la freqüència d’exfoliació i el tipus d’exfoliant que s’haurà d’utilitzar. Per exemple, per a pells seques, sovint es recomana un píling químic suau o enzimàtic un cop cada 20 dies.

Per regla general el metge decidirà el nombre de sessions necessàries per aconseguir els resultats desitjats.

L’exfoliació s’aconsegueix mitjançant l’ús d’agents químics com l’àcid retinoic, l’àcid salicílic, àcid tricloroacètic (TCA), glicòlic, mandèlic…, que provoquen una destrucció limitada i controlada de les cèl·lules presents a les capes més superficials. És a dir, aquests químics s’apliquen sobre la pell perquè es desprengui i es renovi sense marques ni lesions. En funció de la substància que es faci servir i el nombre de capes del producte que s’apliquen, el píling facial serà més superficial o més profund.

Els tractaments més superficials afecten l’epidermis; els mitjans arriben a la dermis superficial, i, finalment, els pílings profunds arriben a la capa més interior de la dermis.

El píling facial és un tractament vàlid per a qualsevol persona, sempre que no tingui la pell alterada o sensibilitzada. Això sí, si s’opta pel píling com a tractament per a algun problema dermatològic, és essencial que el faci un professional mèdic, per fer un seguiment del tractament abans, durant i després del píling.

Com tenir cura de la pell després d’un píling facial

És possible que, després de sotmetre’s a un píling, la pell pateixi una fina descamació, depenent del producte que s’hagi fet servir i de la seva profunditat d’acció. Tot i que aquest efecte sol desaparèixer amb el pas dels primers dies.

S’aconsella no sortir de casa sense aplicar-se una protecció solar alta que eviti cremades o hiperpigmentacions.

A més d’evitar en tot moment l’exposició solar directa, és recomanable aplicar-se dermocosmètics que ajudin a la reepitelització; és a dir, a la recuperació dels teixits i la hidratació de la pell. Un cop que la pell estigui reparada, es pot reprendre l’aplicació de les cremes habituals (antiedat, antiarrugues, antitaques…) per augmentar els efectes del píling.

Els primers dies després del píling s’han de seguir aquestes recomanacions i bons hàbits:

  • Hidratar-se la pell diàriament.
  • Rentar-se la pell amb aigua tèbia, sense sabó.
  • No fer servir maquillatge ni productes químics.
  • No tocar-se la cara en excés.
  • Evitar l’aigua de la piscina o el mar.
  • Beure molta aigua.
  • Una protecció solar alta

Aconseguir un aspecte rejovenit

Els pílings facials antiedat aconsegueixen uns resultats sorprenents. En la majoria de casos, la millora completa és visible després de 10 dies. El pacient llueix una pell més hidratada, llisa i molt més lluminosa. Aquest tipus de píling aconsegueix minimitzar les arrugues fines i els porus dilatats que causen imperfeccions a la cara, així com les taques o hiperpigmentacions. A més, entre els beneficis d’aquest tractament, també destaca que es corregeixen les seqüeles de l’acne i les cicatrius.

Tot això es deu, principalment, al fet que l’exfoliació accelera el procés de regeneració de la pell, facilitant el recanvi cel·lular. També és perfecta per eliminar cèl·lules mortes i per potenciar l’eficàcia de qualsevol tractament posterior.

Els efectes d’un píling són força duradors, tot i que sempre es recomana anar fent sessions de record que mantinguin la pell en el millor estat possible.

Dr. Isidre Martí
Director Mèdic Clínica Estètica

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.