Després dels excessos de les festes nadalenques, toca tornar a l´alimentació quotidiana i practicar uns hàbits el més saludables possibles. La dietista-nutricionista de Clínica Estètica Grup Atlàntida, Pilar Betriu, ens proposa una dieta depurativa per recuperar els sistemes renal i digestiu després d’unes taules de festes plenes de begudes alcohòliques i ensucrades, de proteïnes animals i de sals, en les quals hem deixat una mica de banda l’aigua, els vegetals i l’activitat física. Aquesta dieta també ens permetrà regular la funció tiroidal, els nivells de glucosa, el colesterol, els triglicèrids en sang i combatre el possible augment de pes de les festes nadalenques.
Com a principis generals, per depurar el nostre organisme haurem de seguir una dieta:
- exempta de sucres senzills
- baixa en greixos animals
- alta en aigua (consum de mínim 1,5 litres al dia)
- amb bons nivells d´aliments rics en magnesi, potassi, iode, crom, coure, seleni, zenc, vitamina C, vitamina D3 i vitamines B5, B6 i folats.
A la imatge de sota, hi trobareu tots els aliments que podem consumir mentre estem seguint aquesta dieta depurativa.
Mentre la seguim aparcarem durant uns dies el consum de naps i cols, així com de formatges que substituirem per kéfir o iogurt. Puntualment, també podem incorporar peix, ous, tofu i seitan.
La DIETA haurà de ser repartida en un mínim de quatre àpats poc voluminosos. Si voleu descarregar-vos suggeriments de receptes, feu clic al botó de sota.
Prendrem infusions de bedoll, dent de lleó i arrel de gúgul, que es poden endolcir amb fulles d´estèvia.
Per les digestions difícils i flatulentes infusionarem melissa, fenoll, anís, boldo, camamil·la i regalèssia.
I per combatre els refredats prendrem infusions de flor de saüc,salze, pulmonària, eucaliptus i farigola. Extracte de pròpolis i vitamina C.