Actualment esteu veient Recomanacions i dieta depurativa per a després de Nadal

Recomanacions i dieta depurativa per a després de Nadal

Després dels excessos de les festes nadalenques, toca tornar a l´alimentació quotidiana  i practicar uns hàbits el més saludables possibles. La dietista-nutricionista de Clínica Estètica Grup Atlàntida, Pilar Betriu, ens proposa una dieta depurativa per recuperar els sistemes renal i digestiu després d’unes taules de festes plenes de begudes alcohòliques i ensucrades, de proteïnes animals i de sals, en les quals hem deixat una mica de banda l’aigua, els vegetals i l’activitat física. Aquesta dieta també ens permetrà regular la funció tiroidal, els nivells de glucosa, el colesterol, els triglicèrids en sang i combatre el possible augment de pes de les festes nadalenques.

Com a principis generals, per depurar el nostre organisme haurem de seguir una dieta:

  • exempta de sucres senzills
  • baixa en greixos animals
  • alta en aigua (consum de mínim 1,5 litres al dia)
  • amb bons nivells d´aliments rics en magnesi, potassi, iode, crom, coure, seleni, zenc, vitamina C, vitamina D3 i vitamines B5, B6 i folats.

A la imatge de sota, hi trobareu tots els aliments que podem consumir mentre estem seguint aquesta dieta depurativa.

Mentre la seguim aparcarem durant uns dies el consum de naps i cols, així com de formatges que substituirem per kéfir o iogurt. Puntualment, també podem incorporar peix, ous, tofu i seitan.

La DIETA haurà de ser repartida en un mínim de quatre àpats poc voluminosos. Si voleu descarregar-vos suggeriments de receptes, feu clic al botó de sota.

Prendrem infusions de bedoll, dent de lleó i arrel de gúgul, que es poden endolcir amb fulles d´estèvia. 

Per les digestions difícils i flatulentes infusionarem melissa, fenoll, anís, boldo, camamil·la i regalèssia. 

I per combatre els refredats prendrem infusions de flor de saüc,salze, pulmonària, eucaliptus i farigola. Extracte de pròpolis i vitamina C.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.