Actualment esteu veient Saps què són els nutricosmètics?

Saps què són els nutricosmètics?

Els nutricosmètics són complements alimentaris que contribueixen a tenir cura de la nostra pell, cabell i ungles, aportant substàncies com antioxidants, minerals i vitamines al nostre organisme.

L’alimentació és un dels factors més importants de la nostra existència. D’ella depèn la nostra salut i també el nostre aspecte. Una dieta equilibrada i sense excessos és fonamental per sentir-se bé i gaudir d’una bona salut. Tenint cura del nostre interior embellim també el nostre exterior. Pel contrari, si no cuidem la nostra dieta i prenem un excés de greixos o sucres, o si ens manca algun tipus de vitamina o nutrient, de seguida veiem les seves conseqüències negatives en el nostre cos: augmentem de pes, apareixen imperfeccions a la pell, els cabells perden la seva brillantor, les ungles es tornen trencadisses, etc.

Si volem que el nostre exterior no es vegi afectat per una mala alimentació i que el nostre organisme tingui les substàncies -minerals, antioxidants, vitamines…- que necessita perquè la nostra pell o els nostres cabells presentin el seu màxim esplendor, podem combinar una dieta sana amb l’últim en bellesa: els nutricosmètics.

Complementen, no substitueixen

Els nutricosmètics són productes que no necessiten prescripció mèdica i que es poden adquirir en farmàcies, herbolaris i fins i tot al supermercat. De tota manera, abans de consumir-los, és recomanable consultar al metge si un determinat producte ens va bé o si, pel contrari, pot tenir uns efectes que no desitgem. A més d’això, és molt important seguir les indicacions del laboratori fabricant i, si cal, demanar consell també al farmacèutic o a un expert en nutrició.

Es tracta de pastilles, càpsules, ampolles, infusions o xarops que actuen des de l’interior i que, emprats correctament, tenen resultats beneficiosos pel nostre aspecte; però, perquè aquests productes siguin efectius, és imprescindible que siguin consumits com a complement d’una dieta equilibrada, de manera controlada, i que mai es facin servir com a substituts d’aliments.


Els actius més emprats

El col·lagen, l’àcid hialurònic i els antioxidants com la vitamina C són els actius que més es fan servir en nutricosmètica. T’expliquem quin són els seus múltiples beneficis:

  • El col·lagen. Si assegurem una aportació adequada de col·lagen mitjançant una dieta i nutricosmètics que el contenen, podrem equilibrar la pèrdua natural d’aquesta proteïna, sobretot a partir dels quaranta anys. Aquest actiu ajuda al manteniment natural de la fermesa de la pell, enforteix ungles i cabells, tonifica les articulacions i contribueix a millorar els símptomes de l’osteoporosi.
  • –      L’àcid hialurònic. És un component molt utilitzat pels seus fantàstics resultats. Contribueix a la hidratació profunda de la pell i li aporta fermesa. És ideal per a pells seques i deshidratades, o amb signes d’envelliment.
  • Els antioxidants. Són fonamentals per gaudir d’una bona salut i per aconseguir un aspecte més jove, ja que retarden els signes de l’envelliment. Són actius que lluiten contra els radicals lliures, causants de l’envelliment prematur de les cèl·lules.
  • –      Àcids grassos. L’omega 3, 6 i 9 són especialment interessants com a complement de nutrició per tenir cura del nostre aspecte. La seva presència és molt important en situacions d’estrès per a la pell, com l’exposició al sol, ja que afavoreixen la seva fermesa, elasticitat i hidratació. Aquests components formen part imprescindible de l’estructura dels teixits i de les membranes cel·lulars i, a més a més, el nostre organisme els usa com a font d’energia.
  • Altres actius que també són usats freqüentment en nutricosmètica per cuidar la pell, els cabells i les ungles són els minerals com el zinc i altres components com la biotina (vitamina B7 o H), la niacina (vitamina B3) o la riboflavina (vitamina B2) .


Els nutricosmètics més utilitzats

  • Per a la pell. Els nutricosmètics amb més tirada són els que contribueixen a millorar l’aspecte de la pell i, entre ells, els que actuen contra l’envelliment cel·lular. La majoria d’aquests productes són capaços de reduir arrugues, esborrar taques causades pel sol i eliminar les ulleres i les bosses. El poder d’aquests productes recau en les diferents substàncies que aporten a l’organisme, com els famosos antioxidants, que lluiten contra els radicals lliures i ajuden a la renovació epidèrmica.
    En funció del nutricosmètic que triem, podrem hidratar, nodrir, tonificar, augmentar l’elasticitat o potenciar el bronzejat de la pell. Com es tracta d’un complement, podem combinar la ingesta de nutricosmètics amb tot tipus de cremes, locions o altres productes de bellesa.
  • Per als cabells. Els nutricosmètics per als cabells reforcen l’estructura capil·lar, reduint la caiguda i evitant que es trenquin. Gràcies a les substàncies que aporten aquests productes -bàsicament zinc, ferro, calci i determinades vitamines-, també s’aconsegueix augmentar la brillantor i resistència de cabells.
  • Cel·lulitis i control del pes. Hi ha una àmplia gamma de nutricosmètics destinada a fer front a la pell de taronja i als quilos de més. Són productes que faciliten la digestió, afavoreixen el metabolisme dels greixos i combaten la sensació de gana. Combinats amb una dieta equilibrada, permeten controlar el pes i reduir la tendència a engreixar-se. Normalment, aquests nutricosmètics contenen plantes com el te verd (diürètic, estimulant i aprimant), el glucomanano (atipa l’estómac i disminueix la sensació de gana) o la carxofa (diürètica i desintoxicant).

La importància de l’etiquetatge La normativa actual estableix que, en les etiquetes dels complements alimentaris, ha d’aparèixer la denominació dels nutrients que presenten, la dosi diària recomanada (i l’advertiment de no superar-la) i l’afirmació expressa dient que aquest tipus de productes no s’han d’utilitzar com a substituts d’una dieta sana i equilibrada.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.