Actualment esteu veient Taques a la pell: es poden eliminar?

Taques a la pell: es poden eliminar?

Les cicatrius de l’acne, els enrogiments o els porus oberts fan que la nostra pell sembli envellida i poc cuidada. Algunes d’aquestes imperfeccions es poden tractar amb més facilitat que d’altres, però gairebé totes poden arribar a desaparèixer si ens posem en mans de professionals. També les taques, un dels problemes cutanis més habituals.

Tens taques a la pell?

Juntament amb l’acne i els punts negres, les taques a la pell són algunes de les afeccions més comunes, especialment a partir dels 30 anys. Gran part d’elles estan relacionades amb l’edat o amb l’exposició desmesurada al sol. Aquest tipus de taques (conegudes com “lentígens solars”) es caracteritzen per tenir una forma arrodonida i un contorn irregular.

La cosmètica per a tractar les taques de la pell ha evolucionat notablement. Existeixen cremes que redueixen, aclareixen i fins i tot eliminen l’excés de pigmentació en aquestes zones, encara que no sempre resulten efectives i requereixen que siguem molt constants en la seva aplicació. Per aquest motiu, per tal d’agilitzar el procés d’eliminació de les taques i lentígens solars, se solen utilitzar tractaments amb plasma o tecnologia làser.

Els punts robí

Les taques o pigues vermelles, també conegudes com a punts robí, acostumen a aparèixer a l’escot, el coll i l’esquena. En molts casos, es tracta d’angiomes capil·lars hereditaris o angiomes senils (associats a l’edat). Aquestes petites malformacions acostumen a fer uns mil·límetres de diàmetre i també es poden eliminar amb làser, en una intervenció molt ràpida i senzilla, i sense necessitat d’aplicar anestèsia.

El làser, ràpid i efectiu

Cada cop són més els centres de bellesa i les clíniques dermatològiques que utilitzen el làser per a tractar les afeccions de la pell. Fins fa uns anys, aquesta eina es feia servir, sobretot, com a sistema de depilació o per esborrar tatuatges, però la seva seguretat i eficàcia va fer que s’estudiés la seva utilització en altres tipus de tractaments cutanis, com l’eliminació de taques provocades pel sol, els punts robí i les aranyes vasculars. Amb el làser, de forma efectiva i generalment en una única sessió, s’aconsegueix destruir les cèl·lules que presenten un excés de pigmentació. El resultat és molt interessant, ja que resulta visible en pocs dies.

La gran efectivitat dels tractaments amb plasma

Una altra manera molt efectiva d’eliminar les lesions, taques, berrugues i pigmentacions de la pell en zones com la cara, les mans o l’escot és fer servir un tractament amb plasma.

La tècnica, eficient i segura, elimina les taques i les imperfeccions sense patir cap dany cutani, deixant la pell intacta i amb un to uniforme.

El tractament es basa en la capacitat que tenen les plaquetes de la sang de potenciar la reparació i regeneració dels teixits que es troben en mal estat. A més, la tècnica també pot ajudar a homogeneïtzar el color de la pell, alterat per l’efecte dels rajos solars, com és el cas del melasma.

El pacient podrà veure els resultats des del primer moment, encara que les taques i imperfeccions aniran millorant en els dies posteriors. A més, podrà reincorporar-se a la feina l’endemà de l’administració del plasma.

Una cura especial

Les persones que tenen acne, cicatrius, enrogiments, taques o punts vermells han de tractar la seva pell amb una cura extrema per tal d’evitar ferides, lesions o irritació. A més, han de tenir presents aquests consells:

  1. És important utilitzar sabons sense additius químics, que no ressequin la pell ni la deixin greixosa, ja que podria agreujar-se l’estat de les imperfeccions.
  • Quan se’ls asseca la pell de la cara, és aconsellable que optin per utilitzar tovalloles de cotó suau. A més, no han d’arrossegar la tela per la pell, sinó eliminar la humitat exercint una suau pressió amb la tovallola.
  • En aplicar un tractament cosmètic, s’aconsella fer-ho sobre la pell neta i hidratada. Algunes cremes ja posseeixen propietats hidratants i nutritives, a més d’exercir una acció específica: eliminar l’acne, reduir la pigmentació de taques, tractar les arrugues, etc.

El més recomanable és anar a un dermatòleg per tal que avaluï l’estat de la nostra pell i determini si el que a primera vista semblen petites imperfeccions (grans, cicatrius, taques, etc.) poden ser tractades amb cosmètics o si requereixen un tractament mèdic diferent. També ha de ser un especialista qui indiqui la millor opció per aconseguir eliminar aquestes imperfeccions.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.