Avui dia, gràcies a la cirurgia plàstica, és possible millorar l’aspecte de les parts del cos que ens acomplexen o amb les quals no estem del tot a gust. Hi ha casos en què no sentir-nos bé amb la nostra imatge pot arribar a comportar trastorns psicològics derivats de la falta d’autoestima i de la inseguretat. Independentment d’aquests motius, també podem desitjar un pit voluptuós, que ressalti la nostra figura buscant una estètica que ens satisfaci més que la que tenim actualment.
Optar per una mamoplàstia d’augment per mitjà de pròtesis
Una de les operacions estètiques més sol·licitades a tot el món és la mamoplàstia d’augment, que consisteix a engrandir el volum i la forma dels pits per mitjà de pròtesis. La decisió de sotmetre’s a una intervenció d’aquest tipus ha d’estar molt meditada, com qualsevol cirurgia, comporta certs riscos, que només es poden minimitzar triant un centre mèdic acreditat i posant-se en mans de bons professionals.
El que has de saber
Abans d’optar per aquesta operació, és molt habitual fer-se certes preguntes, a les quals donem resposta en aquest text.
És una operació habitual? A Espanya, cada any es fan més de 16.000 intervencions d’augment de pit.
En què consisteix? La mamoplàstia d’augment amb pròtesis incrementa de manera definitiva la mida mamària per mitjà de la col·locació de pròtesis, tant per darrere de la glàndula mamària com per darrere del múscul pectoral. En cada pacient, depenent de les expectatives que tingui, l’anatomia i la salut, el cirurgià recomanarà un tipus de pròtesi o un altre, així com la manera d’abordar la intervenció.
Qui es pot sotmetre a aquesta cirurgia? Les candidates a la mamoplàstia d’augment han de ser persones sanes i emocionalment estables. Normalment, solen ser dones joves, però sempre amb cossos totalment desenvolupats, que busquen una estètica dels pits que els satisfaci més que la que tenen actualment. Moltes arriben a sentir complexos, i aquesta intervenció els millora l’autoestima. Òbviament, també hi ha dones amb més edat que decideixen augmentar-se la talla de pit per sentir-se millor amb el seu cos, així com pacients de càncer de mama que opten per la mamoplàstia per reconstruir-se el pit després del tractament. En general, qui se sotmet a aquesta intervenció són:
Dones amb mames petites o planes.
Dones amb pits que han perdut turgència després d’embarassos o canvis bruscos de pes.
Dones amb pits asimètrics que volen compensar les seves mames.
Dones que han superat un càncer de mama i a les quals s’ha hagut d’extirpar un pit.
Quin tipus de pròtesi em convé? Hi ha diferents tipus de pròtesis, com, per exemple, les anatòmiques o les rodones de gel de silicona. Per valorar quina opció és la millor en cada cas, el cirurgià tindrà en compte diversos aspectes, com ara la forma del cos de la pacient, l’amplada de tòrax, l’elasticitat de la seva pell o la consistència de la glàndula mamària.
Quant duren les pròtesis? Fa deu anys, els implants tenien una data de caducitat, després de la qual s’havien de retirar i substituir per uns de nous. Actualment, en canvi, en la majoria de casos, les pròtesis poden durar tota la vida.
Quines maneres hi ha d’abordar una mamoplàstia d’augment? La mamoplàstia d’augment es pot abordar de tres maneres: implantant la pròtesi a través de l’arèola, del solc submamari o de l’aixella. El metge serà qui, analitzant el cas concret de cada pacient, així com les seves expectatives, recomanarà un tipus d’incisió o un altre, tenint en compte que això afectarà l’aspecte final de la mama i també el postoperatori.
La incisió a l’aixella, a llarg termini, semblarà un plec o una estria. L’areolar, que exigeix travessar la glàndula per col·locar l’implant, gràcies a un procés de micropigmentació, pot arribar a quedar completament invisible. Finalment, l’operació a través del solc és una de les més populars, ja que la cicatriu queda amagada al mateix plec del pit.
Quant dura l’operació? Habitualment, les mamoplàsties d’augment impliquen estar-se d’una a dues hores al quiròfan, si no hi ha complicacions ni condicions preexistents que requereixin un abordatge diferent.
I després? En la majoria de casos, es deixen uns tubs de drenatge a les mames que es mantenen fins a l’alta hospitalària, així com un embenat sobre el pit, que s’ha de mantenir un parell o tres de dies, sempre sota les indicacions del metge. És possible que la pacient noti agulletes pectorals o sensació d’inflor, però normalment aquest tipus d’operació no causa un dolor exagerat. Els dies posteriors a la intervenció, per calmar les molèsties i evitar infeccions, el metge pot prescriure que es prenguin analgèsics, antiinflamatoris i antibiòtics. La recuperació és ràpida: a partir dels set dies des de la intervenció, ja es pot tornar a la rutina, però sempre seguint unes recomanacions mèdiques durant els mesos següents. Per exemple, és millor que no toqui el sol a la cicatriu ni fer exercicis bruscos i intensos durant les primeres setmanes.
Quan veuré els resultats? Els canvis són visibles des del primer dia, però, al final del període de cicatrització, es veuran molt millor, ja que la inflamació també haurà desaparegut.
Si t’estàs plantejant sotmetre’t a una mamoplàstia d’augment, tria un centre mèdic i un professional que et donin confiança. Pregunta-li tots els dubtes que tinguis, demana que t’ensenyi totes les opcions disponibles i deixa’t aconsellar. Posar-se en bones mans és essencial per tenir els resultats esperats.
Dr. Isidre Martí Director Mèdic Clínica Estètica Atlàntida
Vols que t’assessorem? Demana cita al 93 600 96 36
A la Clínica Estètica Atlàntida ja hem començat a respirar l’esperit nadalenc! Aquest any, us oferim opcions perfectes per sorprendre aquells que més estimeu amb regals personalitzats que cuidaran de…
La combinació de massatges actius rotacionals i la radiofreqüència garanteix grans resultats en la remodelació corporal i l’eliminació de cel·lulitis. A més, millora la circulació limfàtica i permet tractar lesions…
La pressoteràpia és un tractament corporal de la medicina estètica que, entre altres beneficis, aconsegueix alleujar la sensació de cames cansades i prevé, a més, la cel·lulitis. La cel·lulitis: La…