Abdominoplàstia

L’excés de pell i greix abdominal tan freqüent, sobretot després dels embarassos o canvis de pes molt notables, es pot corregir amb excel·lents resultats gràcies a l’abdominoplàstia.

Aquest procediment quirúrgic, també conegut com a cirurgia de l’abdomen, és una intervenció quirúrgica de reconstrucció de la paret abdominal que està indicada per a reduir l’excés de volum i la flaccidesa de la pell d’aquesta zona, provocats per l’acumulació de greix i la falta de tonicitat en la musculatura abdominal.

Aquesta acumulació de greix o flaccidesa és freqüent en persones que han guanyat i perdut molt de pes en un període curt de temps, la qual cosa fa que la pell s’estiri i no sigui possible que torni a la seva forma natural. Un altre dels casos habituals, en els quals l’abdominoplàstia està indicada, és el de les dones que han tingut un o diversos embarassos amb un augment important de pes durant la gestació.

És a dir, aquesta cirurgia també és una solució per a eliminar les estries que comunament apareixen després d’un embaràs o quan s’ha tingut una pèrdua de pes considerable.

Malgrat els seus resultats, la finalitat d’aquesta cirurgia plàstica no és tractar l’obesitat o el sobrepès. De fet, és recomanable posposar l’abdominoplàstia fins a aconseguir el pes adequat que indiqui l’especialista.

Per a què està indicada l’abdominoplàstia?

Els objectius d’aquesta cirurgia plàstica del contorn corporal són aconseguir:

Temps estimat en realitzar el procediment

Entre 120 i 180 minuts, en funció del pacient.

Anestèsia

Generalment, són intervencions amb anestèsia general. És necessària una visita amb un anestesista.

Hospitalizació

Entre 48 i 72 hores.

Recuperació

En termes generals serà necessari un període de recuperació d’entre 3 i 4 setmanes. Pot aparèixer una discreta inflamació en la zona de la intervenció, que desapareix amb el pas dels dies.

Resultats

Immediats. Millora després del període de cicatrització i quan desapareix la inflamació.

Preoperatori

Si, Requereix analítica general amb proves de coagulació, ECG, i Rx tòrax.

Per tot això, es tracta d’una intervenció molt beneficiosa per a pacients amb greix acumulat en la zona de l’abdomen o excés de pell i que presentin flaccidesa de la pell. És una bona solució per a aquelles persones que ni l’exercici regular ni la dieta els ajuden a millorar aquests excessos.

Què cal saber d'una abdominoplàstia?

Dies abans de l’operació de cirurgia corporal, el cirurgià plàstic informarà el pacient de la necessitat de deixar de prendre medicaments que puguin dificultar la formació de coàguls de sang. El cirurgià recomanarà, paral·lelament, prendre determinats medicaments el dia de l’operació, així com un període de dejuni.

El temps estimat d’aquesta cirurgia oscil·la entre les dues o quatre hores, depèn de cada cas i s’utilitza anestèsia general. Normalment, s’aconsellen dos dies d’ingrés hospitalari per a monitorar els resultats durant aquestes primeres hores.

Post cirurgia de l'abdomen

Després de l’abdominoplàstia, el pacient portarà una faixa especial, reforçada amb un embenatge, segons cada cas en particular. Els deu primers dies seran els més complicats i és probable que es noti una mica de dolor i incomoditat, per la qual cosa el metge prescriurà analgèsics.

Si el pacient té un treball sedentari, podrà tornar al cap de dues setmanes d’haver-se realitzat aquesta cirurgia. Si no, el comú és reprendre per complet a la vida normal, màxim, quatre setmanes després.

D’altra banda, s’ha d’evitar la pràctica d’esport i qualsevol activitat extrema que pugui causar tensió, durant unes quatre o sis setmanes.

Durant la recuperació, es recomana, quan es noti, millora sortir a caminar, malgrat que el pacient noti dificultat per a estirar-se. És important, a poc a poc, anar movent-se. A més, perquè els resultats de l’abdominoplàstia siguin permanents, s’aconsella seguir una dieta saludable i practicar exercici.

Resultats definitius

Els resultats de la cirurgia estètica d’abdomen no són immediats, pel fet que en les primeres setmanes després de la cirurgia, el pacient tindrà molta inflor i blaus. A més, a major quantitat de pell eliminada, més inflamació es notarà.

Començaran a ser clarament visibles després del període de cicatrització i milloren, notablement, a mesura que va desapareixent la inflamació de la zona abdominal. També les cicatrius al voltant del melic i en l’abdomen inferior aniran millorant amb el transcurs del temps.

En la majoria d’aquestes cirurgies de l’abdomen els resultats són definitius, sempre que el procediment s’acompanyi d’hàbits saludables per part del pacient.

Cirurgia corporal

Altres tècniques: Prótesis de pectorals, glutis, bessons, etc.

Cirurgia facial

Altres tècniques: Lifting facial, mentoplàstia, lipofilling de llavis y solcs nasogenians, extirpació de les boles de Bichat, etc.

Concerta una visita al
93 600 96 36 o