Rinoplàstia, cirurgia del nas o rinomodelació

La rinoplàstia és la tècnica quirúrgica del nas més demandat en l’actualitat i permet posar solució a diferents problemes estètics o funcionals d’aquesta part del rostre. D’aquesta manera, és possible millorar la funció respiratòria del pacient, remodelar la forma del nas, reduir o augmentar la seva grandària per a donar-li una major proporcionalitat respecte a la cara o corregir lesions congènites o causades per malalties o traumatismes.

Temps estimat en realitzar el procediment

Entre 60 i 120 minuts, en funció de les zones a tractar.

Anestèsia

Generalment, són intervencions amb anestèsia general. És necessària una visita amb un anestesista.

Hospitalizació

Estança de 24 hores.

Recuperació

En termes generals serà necessari un període de recuperació d’entre 7 i 15 dies. Pot aparèixer una discreta inflamació en la zona de la intervenció, que desapareix amb el pas dels dies.

Resultados

Immediats. Millora després del període de cicatrització i quan desapareix la inflamació.

Preoperatorio

Si, Requereix analítica general amb proves de coagulació, ECG, i Rx tòrax.

Què cal saber d'una rinoplàstia?

La rinoplàstia és una intervenció senzilla que té una durada d’entre 1 i 2 hores i, generalment, es realitza amb anestèsia general. Es recomana que el pacient passi 24 hores en la clínica en observació.

El pacient ha de seguir les indicacions preoperatòries que el cirurgià li doni.

Es precisa un preoperatori i visita amb anestesiòleg.

Durant la cirurgia facial, la pell del nas se separa del seu suport, compost per os i cartílag, que és esculpit amb la forma desitjada. Finalment, la pell és redistribuïda sobre aquest nou suport. Serà decisió dels cirurgians plàstics, segons el pacient, si es realitza aquest procediment des de dins del nas, fent unes petites incisions a l’interior dels orificis nasals; o si és preferible fer una rinoplàstia oberta.

Quan es completa aquesta cirurgia facial, es col·loca una escaiola de guix o un altre material, que ajudarà a mantenir la nova forma del nas. Es retirarà després d’una setmana o, com a màxim, dues setmanes. També es col·loquen taps nasals en tots dos orificis per a evitar el sagnat i estabilitzar el septe nasal del pacient.

A vegades, després de la cirurgia poden aparèixer petits puntets vermells sobre la pell, que són petits vasos sanguinis trencats. Solen ser molt petits i desapareixen amb el pas del temps. Quant a les cicatrius, són imperceptibles. Les incisions estan a l’interior del nas i no es veuen.

Com és el postoperatori?

La majoria de pacients que se sotmeten a una rinoplàstia es troben bé a partir del segon dia. En una setmana, habitualment, ja es pot tornar a la rutina.

De tota manera, després de la intervenció, és important saber que:

Resultats

La millora estètica després d’una rinoplàstia és progressiva i gradual, encara que un mínim inflor pot mantenir-se, sobretot en la punta, durant uns mesos. El resultat definitiu d’una rinoplàstia s’obté en 1 any aproximadament, que és quan els teixits s’han estabilitzat i les cicatrius s’han curat.

Cirurgia corporal

Altres tècniques: Prótesis de pectorals, glutis, bessons, etc.

Cirurgia facial

Altres tècniques: Lifting facial, mentoplàstia, lipofilling de llavis y solcs nasogenians, extirpació de les boles de Bichat, etc.

Concerta una visita al
93 600 96 36 o