HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound)

El HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) és un tractament de medicina estètica basat en l’ultrasò focalitzat d’alta intensitat, que ajuda a millorar la flaccidesa de la pell. Per a això, s’estimula la generació de col·lagen nou.

L’origen d’aquesta tècnica no és recent. Es remunta als anys 1950 als Estats Units, on van començar les primeres recerques per part de Lindstrom i els germànics Fry. Va ser, posteriorment, quan alguns deixebles es van situar al capdavant de les recerques d’aquesta tecnologia fins a arribar a principis dels anys 1990 i al seu ús clínic en pacients reals.

El HIFU és una tècnica de medicina estètica amb efectes similars al lífting, indolora i no invasiva que s’utilitza per a eliminar cúmuls de greix i reduir la flaccidesa del rostre. És a dir, és un tractament d’última generació per a l’eliminació de les arrugues i augmentar la tensió de la pell per la generació de col·lagen natural mitjançant la penetració ultrasònica en les capes més profundes de la pell.

Aquesta tècnica estètica actua en profunditat i de manera selectiva en les capes més profundes de la pell, però deixa intactes les zones més superficials. Per això, el HIFU és un tractament molt segur que pot realitzar-se en qualsevol època de l’any.

Quan es recomana High-Intensity Focused Ultrasound?

El HIFU millora els signes de l’envelliment facial i manté la pell jove. Aquest tractament estètic no invasiu és recomanable per a persones les línies d’expressió de les quals o arrugues són més evidents.

I és que aquest mètode permet, sense necessitat de cirurgia, tractar arrugues i flaccidesa, i millorar la pell aspra i apagada, en tan sols 3 o 4 sessions realitzades amb intervals d’un mes i mig o dos mesos. El nombre de sessions dependrà del grau de flaccidesa i deterioració de la pell i serà el metge estètic qui aconselli el pacient quantes realitzar.

Aquest tractament estètic és aconsellable per a:

Temps estimat en realitzar el procediment

Entre 45 i 60 minuts.

Anestèsia

Crema anestèsica.

Hospitalizació

No requerida. Tractament en cabina.

Recuperació

No precisa.

Resultats

A partir dels 2-3 minuts.

Sessions

Recomanem entre 2 i 3 sessions.

Com funciona el HIFU?

El mecanisme d’acció dels sistemes HIFU és elevar la temperatura del punt a tractar per sobre de 55-60 °C durant un segon o més temps. Amb això, s’aconsegueix produir necrosi coagulativa i una immediata mort cel·lular.

S’utilitzen ultrasons d’alta freqüència i alta potència amb el feix enfocat en un sol punt focal. Els ultrasons generen calor com a resultat d’agitació microscòpica en travessar els diferents teixits. Per tant, l’energia mecànica de l’ona ultrasònica és absorbida com a energia calorífica.

Hi ha efectes secundaris HIFU?

Encara que cada pacient requereix un estudi personalitzat, una sessió d’aquesta tècnica amb efecte lífting no sol excedir dels 60 minuts. Un dels seus principals avantatges enfront d’altres tractaments estètics amb efectes similars és que no requereix cirurgia.

Es tracta de sessions realitzades en cabines de centres de medicina estètica que no causen dolor. A més, es duen a terme després d’aplicar anestèsia. Durant la sessió, és possible notar una lleugera calor en la zona en què aplica el HIFU, però mai el pacient pateix dolor.

Així mateix, aquest tractament no comporta cap mena d’efecte secundari. Després de la sessió, el pacient podrà fer la seva vida normal de manera immediata. Per a optimitzar els resultats, que són visibles en finalitzar la sessió, els cirurgians estètics recomanen entre dues i tres sessions mínim, sempre en funció del tipus de pell del pacient (la seva flaccidesa o deterioració).

El resultat complet d’aquest tractament estètic s’observa als dos o tres mesos. L’efecte de les sessions HIFU es manté aproximadament durant 1 any. En definitiva, els beneficis són molt similars als del lífting i sense necessitat de passar per quiròfan ni intervencions hospitalàries.

Hidratació, lluminositat i rejoveniment

Lífting sense cirurgia: Tècniques per a la flaccidesa cutània

Tractaments antiarruges i per guanyar volum

Tractaments Plasma

Altres (reducció de “potes de gall”, codi de barres, eliminació de berrugues, punts robí, acne, cicatrius, aranyes vasculars xantelasmes, Berrugues als ulls telangièctasis)

Tractaments corporals: anticel·lulític i antiestries

Concerta una visita al
93 600 96 36 o