Actualment esteu veient Lobuloplàstia: què corregeix aquesta operació?

Lobuloplàstia: què corregeix aquesta operació?

Tenir el lòbul d’una orella o de totes dues esquinçat és més comú del que ens pensem. Gràcies a la cirurgia del lòbul o lobuloplàstia, aquesta alteració estètica es pot corregir amb un resultat natural i permanent.

La cirurgia del lòbul de les orelles, que també s’anomena lobuloplàstia, és una intervenció habitual a les consultes de medicina estètica. Té l’objectiu de reconstruir els lòbuls de les orelles esquinçats o oberts, que, a vegades, generen incomoditat física i una preocupació estètica a qui els pateix.

Juntament amb l’otoplàstia, la tècnica que millora la posició i la mida de les orelles, la lobuloplàstia és una intervenció molt demanada i amb resultats molt positius. 

Tot i que popularment es creu que és una cirurgia només per a dones, cada vegada són més els homes que se sotmeten a una cirurgia del lòbul per tornar un aspecte més jove i harmonitzat a les seves orelles.

Per què s’esquincen els lòbuls de les orelles?

En la majoria de casos, els lòbuls esquinçats s’observen en persones que, durant molt de temps, han portat arracades grosses i pesades. El lòbul s’estira reiteradament i es va allargant. En els casos més greus, es pot arribar a trencar.

A més, amb el pas dels anys, la pell perd fermesa i volum i, per això, el lòbul de l’orella es veu més allargat o prim.

Una altra de les causes dels lòbuls esquinçats o oberts són les dilatacions o pírcings. La lobuloplàstia, o cirurgia del lòbul de les orelles, també està indicada per a persones que, a causa de traumatismes o accidents, tenen els lòbuls desfigurats.

Així és una lobuloplàstia

La cirurgia del lòbul de les orelles és una intervenció ràpida que permet reconstruir el lòbul tornant a l’orella un aspecte més jove i fi. Aquesta cirurgia es porta a terme sota anestèsia local. Generalment dura entre 30 i 40 minuts, i no cal ingrés hospitalari ni demanar la baixa mèdica.

Per mitjà d’una petita incisió, la lobuloplàstia corregeix o dona una nova forma al lòbul d’una orella del pacient o de totes dues. És a dir, s’obre la zona que es vol reparar i es tanca amb dos o tres punts de sutura. Normalment, els punts es retiren al voltant dels 10-15 dies posteriors a la cirurgia.

Per evitar possibles infeccions, es tapa la zona intervinguda. La cicatriu que deixa aquesta cirurgia estètica és imperceptible i els resultats són immediats.

Els avantatges principals de la lobuloplàstia són:

  • És una intervenció senzilla i ràpida
  • Els resultats són molt naturals i permanents
  • La cicatriu resultant amb prou feines es veu
  • És una operació mínimament invasiva

Com és el postoperatori de la lobuloplàstia

Després d’aquesta operació medicoestètica, el pacient pot tornar immediatament a fer vida normal. Això sí, s’aconsella evitar fer esforç intens els primers dies de postoperatori i no banyar-se en piscines ni anar a saunes i llocs amb molta humitat fins que la zona estigui totalment recuperada. També es recomana no dormir sobre el costat afectat.

En pocs mesos, el pacient podrà tornar a fer-se el forat per a arracades; tot i que no podrà fer-ho al lloc on estava anteriorment el forat.

En definitiva, per a tots els pacients que vulguin lluir unes orelles asimètriques per sempre, aquesta intervenció és la solució. Corregeix i reconstrueix els lòbuls esquinçats en poc temps i amb uns resultats molt naturals.
Quin preu té? Varia en funció de la complexitat de la cirurgia. Consulta-ho directament amb l’equip de cirurgians de la Clínica Estètica Atlàntida, que avaluaran el teu cas i et prepararan un pressupost personalitzat.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.